Δήμος Ευρώτα: Εγκαίνια της παιδικής και εφηβικής βιβλιοθήκης Βλαχιώτη

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ – ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν στις 26 Ιουνίου 2023 τα εγκαίνια της Παιδικής και Εφηβικής Βιβλιοθήκης Βλαχιώτη, η οποία άνοιξε τις πύλες της συμμετέχοντας ενεργά στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας.

Ειδικότερα, φέτος το καλοκαίρι η παιδική και εφηβική Βιβλιοθήκη Βλαχιώτη συμμετέχει στην εκστρατεία με τίτλο «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…», δηλαδή την εξοικείωση των μικρών φίλων με τα λογοτεχνικά αφηγήματα δύο αγαπημένων συγγραφέων, της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή.

«Πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία και η Βιβλιοθήκη Βλαχιώτη, ως μέλος του δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, ανταποκρίθηκε άμεσα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Βέρδος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η ανάγνωση παιδικής λογοτεχνίας αποτελεί και μια μοναδική ευκαιρία να αφήσουν οι νέοι μας στην άκρη τα smartphone και των τάμπλετ. Να ακούσουν, να διαβάσουν, να μάθουν να αγαπούν πραγματικά τη λογοτεχνία.

Ειδικά την παιδική λογοτεχνία η οποία μεταφέρει τα παιδιά σε διαφορετικούς κόσμους, με διαφορετικές εικόνες, εξάπτει τη φαντασία τους, εμπλουτίζει το λεξιλόγιό τους, οξύνει το μυαλό τους. Αυτό είναι το ουσιαστικό κέρδος και το πραγματικό όφελος αυτής της εκστρατείας», όπως τόνισε.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ1

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Ευρώτειος Πολιτεία», κ. Αργυρώ Γκουβούση-Κρητικάκου, δήλωσε ότι βασικός στόχος «είναι η ψυχαγωγία των νέων μας. Και τι καλύτερη ψυχαγωγία από τα γνωστότερα λογοτεχνικά δημιουργήματα των δύο κορυφαίων συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας, της Άλκης Ζέη και της Ζορζ Σαρή». Αναφερόμενη στα καλοκαιρινά εργαστήρια ανάγνωσης, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης ευχήθηκε η συμμετοχή των παιδιών να είναι μαζική και ευχάριστη.

Από την πλευρά της, η συντονίστρια της καλοκαιρινής δράσης, βιβλιοθηκονόμος κ. Παναγιώτα Φαβίου, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Παιδικής και Εφηβικής Βιβλιοθήκης Βλαχιώτη, διευκρινίζοντας ότι εντάχθηκε στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και φέτος συμμετέχει ενεργά στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που προσφέρει η Εθνική Βιβλιοθήκη. Ευχαρίστησε, τέλος, τόσο τον Δήμαρχο Ευρώτα, όσο και την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης για τις απαραίτητες και ταχύτατες ενέργειες προκειμένου να επαναλειτουργήσει η βιβλιοθήκη, καθώς και τον Αντιδήμαρχο, κ. Ζαχαρία Μπούτσαλη, ο οποίος, ως πρώην Πρόεδρος της Κοινωφελούς, είχε εκκινήσει τις σχετικές διαδικασίες επαναλειτουργίας.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα των εθελοντών που θα υλοποιήσουν τα θερινά εργαστήρια αποτελείται από τη φιλόλογο, κ. Ελένη Αποστολάκου, τη νηπιαγωγό κ. Ζέφη Θεοδωρακάκου, τον εκπαιδευτικό, κ. Παναγιώτη Καραμούζη, τη φιλόλογο, κ. Παρασκευή Μαρκάκου και την φιλόλογο και ειδική παιδαγωγό, κ. Τόνια Παπαδημητρίου.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ2

Αρωγοί και υποστηρικτές της προσπάθειας στέκονται, επίσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Βλαχιώτη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έλους, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Βλαχιώτη και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βλαχιώτη.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ3

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.