Εκδήλωση προγράμματος Erasmus+ στο 3ο ΓΕΛ Σπάρτης

3 ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Εκδήλωση Διάχυσης Αποτελεσμάτων Ευρωπαϊκού Σχεδίου Erasmus+ “ClimAct Now!” («Δράση Ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή»)

Κωδικός Αριθμός Έργου: 2020-1-EL01- KA229-078995_1

Το 3ο ΓΕ.Λ. Σπάρτης πραγματοποίησε Εκδήλωση Διάχυσης Αποτελεσμάτων του Σχεδίου Εrasmus+ KA229 ( Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων) την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 και ώρα 18.00 έως 21.00 , στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Το 3ο ΓΕ.Λ. ήταν εμπνευστής και συντονιστής του Σχεδίου “ClimAct Now!” («Δράση Ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή») με κωδικό αριθμό 2020-1-EL01- KA229-078995_1, το οποίο υλοποιήθηκε τα σχολικά έτη 2020-2023 με μεγάλη επιτυχία.

Συνοδοιπόροι στην προσπάθεια ήταν τα συνεργαζόμενα σχολεία 1) Λύκειο «Liceul Teoretic Miron Costin Pascani» (Ρουμανία), 2) «Agrupamento de Escolas de Frazão, Paços de Ferreira» (Πόρτο) και 3) Ιδιωτικό Λύκειο Πληροφορικής και Τεχνολογίας στη Σερβία «Srednja skola za informacione tehnologije» ( “Information Technology High School – ITHS”, Βελιγράδι). To Σχέδιο εγκρίθηκε και υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε όλα του τα στάδια ενώ χρηματοδοτήθηκε πλήρως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες του σχολείου και μέλη της ευρύτερης κοινότητας σχετικά με τα αποτελέσματα του Σχεδίου και τα οφέλη που αποκόμισε το σχολείο από το πρόγραμμα Erasmus+. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η Διευθύντρια Κα. Σκούφη Βασιλική απηύθυνε χαιρετισμό και στη συνέχεια οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί Κα. Εξωμανίδη Αικατερίνη (ΠΕ01) και Κα. Μπουρίκου Αιμιλία (ΠΕ06) παρουσίασαν αναλυτικά τους στόχους του Σχεδίου, τα επιμέρους υποθέματα ανά ροή μετακίνησης, τα μαθησιακά οφέλη και τα παραγόμενα αποτελέσματά του, όπως Οδηγός Πράσινης Διαβίωσης, Βασικοί κανόνες ανακύκλωσης, Βιβλίο συνταγών «Μηδενική Σπατάλη Τροφίμων», Σενάρια και μικροδραστηριότητες διαθεματικών μαθημάτων που ενσωματώνουν την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Έκθεση Έργων Τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά, Έκθεση Φωτογραφιών, Δεντροφυτεύσεις και Καθαρισμός πάρκων, Επισκόπηση βιωματικών εργαστηρίων και πειραμάτων, Κάρτες από ανακυκλωμένο χαρτί «Ο Χαρτοπολτός που γεννά Λουλούδια».

Σημαντική υπήρξε η ενεργός συμμετοχή πολλών μαθητών και μαθητριών που μετακινήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος. Παρουσίασαν αντιπροσωπευτικά δείγματα των εργασιών που παρήγαν:

α) «Δραστηριότητες που επηρεάζουν τον ωκεανό» από τη μαθήτρια Καπονικολού Χρυσή,

β) «Επίπεδο μόλυνσης των θαλασσών στην Ελλάδα» από τη μαθήτρια Παναγιωτοπούλου Νικολέτα,

γ) «Χρήσιμος Οδηγός Ανακύκλωσης» από τον μαθητή Μιχαλαριά Παναγιώτη,

δ) «Υγιές Αστικό Τοπίο» από τη μαθήτρια Σουσάνη Χαρίκλεια

ε) «Δεκάλογος Περιβαλλοντικά Υπεύθυνης Ζωής» από τη μαθήτρια Φιλιπποπούλου Αθηνά στ) «Η εμπειρία μας στο Βελιγράδι» από τους μαθητές/τριες Σπυριδάκου Γεωργία, Μιχαλαριά Παναγιώτη, Σουσάνη Χαρούλα και Λιναρδάκη Αγγελική.

Στη συνέχεια μοιράστηκαν τις εντυπώσεις από την εμπειρία-ορόσημο της σχολικής τους ζωής οι μαθητές/τριες: Σουλτάνη Ιωάννα, Καλαμαρά Γεωργία-Σωτηρία, Σπυριδάκου Γεωργία, Λιναρδάκη Αγγελική και Ντουμίτρας Πάολα-Θεοδώρα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή πιστοποιητικών συμμετοχής στο πρόγραμμα καθώς και πιστοποιητικών Europass και τιμητικής πλακέτας στους υποστηρικτές του Σχεδίου που παρευρέθησαν. Ο κύκλος του Σχεδίου έκλεισε ομαλά και μας άφησε πολύτιμες, ανεξίτηλες εμπειρίες.

Μας εμπνέει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για έναρξη καινούριου τη νέα σχολική χρονιά.

Last modified on Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 20:16

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.