Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Δήμου Ευρώτα: Natoura  με ...ΧΥΤΥ??

Σε διαβούλευση έχει τεθεί μέχρι τις 31/10 η ειδική μελέτη για την κατάρτιση των ζωνών  Natoura και οι προτεινόμενοι όροι και  χρήσεις των περιοχών αυτών για την επόμενη 20ετια.

Η νέα κατάρτιση των ζωνών βασίζεται πλέον στις προβλέψεις του  αντιπεριβαλλοντικού νομοσχέδιου με τίτλο “εκσυχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας” που ψηφίστηκε  τον Απρίλιο του 2020 (εν μέσω πανδημίας).

 Η ειδική "περιβαλλοντική" μελέτη που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση  το υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας για τις ζώνες Natoura στον νόμο μας ,προβλέπει μια περιοχή ειδικής προστασίας (ΣΔΟΕ-07) για όλο το ανω ρου του  Ευρώτα ,εκτός από μια μικρή νησίδα εντός της συγκεκριμένης ζώνης η οποία έχει εξαιρεθεί... εντασσόμενη σε καθεστώς  ζώνης  ΣΔΦΜΠ-12 με ειδική πρόβλεψη για προτεινόμενη χρήση  εγκατάστασης χώρου επεξεργασίας απορριμμάτων και ΧΥΤΥ.. 

Με βάση τις εξελίξεις αυτές για άλλη μια φορά γίνεται φανερό ποια συμφέροντα θέλει να εξυπηρετήσει η κυβέρνηση όταν ψηφίζει νομοσχέδια  για να εκσυγχρονίσει τάχα ..την  περιβαλλοντική νομοθεσία, η περιφέρεια και ο δήμος που τρέχουν για να τα υλοποιήσουν.  

Αναρωτιόμαστε αν ο Δήμος Ευρώτα θα συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση έστω για τα μάτια του κόσμου , μιας και αφορά και περιοχές του δήμου μας, γιατί το “καθεστώς σιγής” που έχει τηρηθεί όλο αυτό το διάστημα για τις δυσμενείς εξελίξεις αυτές ,για τις ζωές μας και  το περιβάλλον του τόπου μας είναι εκκωφαντικό! 

Αφού λοιπόν δεν ενημερώνουν τον κοσμο και δεν θέτουν τα ερωτήματα αυτοί τα θέτουμε εμείς:

Natoura  με ΧΥΤΥ γίνεται? 

Δεν γίνεται..και όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα επιτρέψουμε να γίνει!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΚΑΛΑΣ (1)

Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Δήμου Ευρώτα

 

Last modified on Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 19:53

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.