Μαθήματα Φωτογραφίας 2020 στην Σπάρτη

H Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης θα πραγματοποιήσει για 11 συνεχόμενη χρονιά στον ανακαινισμένο χώρο της μαθήματα φωτογραφίας συνολικής διάρκειας 20 ωρών. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στην αίθουσα της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης (πεζόδρομος Κλεομβρότου 50) από έμπειρα μέλη της Λέσχης.

Το φωτογραφικό εργαστήριο αφορά τόσο αρχάριους όσο και προχωρημένους στην τέχνη της φωτογραφίας, καθώς ο καθένας θα αντιμετωπίζεται ξεχωριστά ανάλογα με τις ελλείψεις ή τη φωτογραφική εμπειρία και γνώση που έχει. Η ύλη καλύπτει αισθητικά και τεχνικά θέματα της φωτογραφίας.

Το εργαστήριο είναι προσαρμοσμένο στη δημιουργική φωτογραφία και θα υλοποιηθεί σε δύο άξονες:

1ος άξονας: Αισθητικό μέρος: Θα αναλυθούν αισθητικά θέματα που αφορούν  τα είδη φωτογραφίας, τη δυναμική της εικόνας, τη φόρμα, τον  φωτισμό, την επιλογή θέματος, τη λήψη, το καδράρισμα και τη σύνθεση. Παρουσίαση του έργου διάσημων φωτογράφων και του τρόπου που αντιμετωπίζουν τη φωτογραφία.

2ος άξονας: Τεχνικό μέρος. Αναφέρονται τύποι φωτογραφικών μηχανών, προγράμματα και ανάλυση εικόνας, φακοί και δυνατότητες τους, φωτογραφικός εξοπλισμός, χειρισμός φωτογραφικής μηχανής, ρυθμίσεις κατά  τη λήψη για το καλύτερο αποτέλεσμα, φωτομέτρηση, εστίαση, οργάνωση και αποθήκευση αρχείου κτλ.

Διάρκεια μαθημάτων:

Η συνολική διάρκεια των μαθημάτων είναι 20 ώρες (10 ώρες αισθητική της φωτογραφίας και 10 ώρες τεχνικά θέματα φωτογραφίας). Οι συνεδρίες θα διαρκούν 3 ώρες και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη από τις 4 Νοεμβρίου έως και τις 16 Δεκεμβρίου 2020.

Κόστος μαθημάτων:

Το συνολικό κόστος των μαθημάτων ανά συμμετέχοντα ανέρχεται σε 50 € με την μορφή οικονομικής ενίσχυσης της Λέσχης.

Προσοχή: Λόγω των απαραίτητων μέτρων προστασίας για τον Covid-19 τα μαθήματα θα διεξαχθούν για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων με υποχρεωτική την χρήση μάσκας.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνίας εγγραφής.

Εγγραφές και πληροφορίες: Τηλ 6977717676, emaillefospartis@gmail.com ή κάθε Δευτέρα 19:00 – 21:00 στην αίθουσα της ΛΕ.ΦΩ.Σ. (Κλεομβρότου 50, Σπάρτη).

 
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.