"Ιστορικό λουκέτο" ανήμερα 25ης Μαρτίου στην καστροπολιτεία του Μυστρά

Χιλιάδες επισκέπτες του υπέρτατου ιστορικού χώρου του Μυστρά, έμειναν απογοητευμένοι οταν ανήμερα της εθνικής επετείου για την επανάσταση του γένους έφτασαν εκει και βρήκαν τα πάντα σφραγισμένα.

Η καστροπολιτεία του Μυστρά είναι συνυφασμένη με τους βυζαντινούς χρόνους και αποτελεί επισκέψιμο μνημείο οχι μόνο για τον Ελληνισμό αλλά για την παγκόσμια κληρονομιά.

Επαγγελματίες από το Μυστρά έγιναν αποδέκτες έντονων παραπόνων από επισκέπτες – τουρίστες για το λουκέτο της καστροπολιτείας την ημέρα της 25ης Μαρτίου.

Ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ πήγε τουρίστες από την Σπάρτη στο κάστρο και όταν είδαν ότι  ήταν κλειστό τους έφερε πάλι στην Σπάρτη και μάλιστα προς τιμήν του δεν τους πήρε χρήματα διότι και αυτός ένιωσε πολύ άσχημα ως επαγγελματίας της περιοχής.

Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει ως επίσημη αργία την 25η Μαρτίου, όμως πολλοί αναρωτιούνται , δεν θα μπορούσε να γίνει μια εξαίρεση λόγω του τριημέρου όταν όλοι γνώριζαν ότι Έλληνες και ξένοι εκείνη την ημέρα είχαν μια ευκαιρία να επισκεφθούν την πολιτιστική μας κληρονομία.  

Οι αρχές του τόπου μας , Δήμος και Περιφέρεια πρέπει από κοινού να συνεργάζονται και να πιέζουν την πολιτεία αν χρειαστεί για κάποιες τέτοιου είδους εξαιρέσεις, γιατί η Λακωνία και ιδιαίτερα η Σπάρτη ο Μυστράς και η γύρω περιοχή έχει ανάγκη τους επισκέπτες.

Last modified on Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 08:50

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.