Έγκριση ίδρυσης Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Καστόρι

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Η ΙΔΡΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΟΡΙ

Την έγκριση ίδρυσης Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Καστόρι, γνωστοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

Ο κ. Κρητικός περιέγραψε το χρονικό των σχετικών επαφών που είχε: «Προσφάτως, συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καστορείου Χρήστο Βασιλείου, ο οποίος μου μετέφερε προβλήματα και αιτήματα των κατοίκων. Ένα από αυτά, είναι η διερεύνηση της δυνατότητας ίδρυσης εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου, ζήτημα που είχα θέσει στον Περιφερειακό Διοικητή Πελ/ννήσου & τον Διοικητή Π.Υ. Λακωνίας, τον περασμένο Οκτώβριο».

Ο βουλευτής Λακωνίας, συμμεριζόμενος το αίτημα της Τ.Κ. Καστορείου, προχώρησε στις απαιτούμενες επαφές με το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο και ενέκρινε την ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου, όπως αυτή προβλέπεται από το άρθρο 27 του Ν. 4029/22-11-2011.

«Απομένει ο Δήμος Σπάρτης να συντάξει σχετικό φάκελο προς την Π.Υ. Σπάρτης, ο οποίος θα καλύπτει τη συνδρομή των απαιτούμενων προϋποθέσεων», τόνισε ο κ. Κρητικός καταλήγοντας πως «η σύστασή του θα λειτουργήσει ως ασπίδα πυροπροστασίας των Κοινοτήτων μας».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.