Βαλιώτης: Πλην Λακεδαιμονίων.. η ολυμπιακή φλόγα!

Αφού ανακοινώθηκε το πρόγραμμα διέλευσης της ολυμπιακής φλόγας κινούμενη προς το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024, έκπληκτοι διαπιστώσαμε την απουσία της Λακωνίας και της ιστορικής της πρωτεύουσας, της Σπάρτης!

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 4η Δεκεμβρίου 2023, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης μας, Γιάννης Μαντζουράνης, έθεσε το θέμα ώστε ο Δήμος Σπάρτης άμεσα να παρέμβει στους αρμόδιους φορείς για την άρση της αδικαιολόγητης απόφασης του αποκλεισμού της ιστορικής μας περιοχής.

Η Σπάρτη και γενικότερα η Λακωνία, ούτε τιμωρείται, ούτε μπορεί να μείνει εκτός ενός τέτοιου μεγέθους, ιστορικού γεγονότος. Της οφείλονται ιδανικά και αξίες του αθλητισμού και του πολιτισμού που στέκονται μέχρι σήμερα αρωγοί. Η ιστορική μας προίκα ούτε χαρίζεται, ούτε ξεχνιέται, ούτε λησμονείται ούτε παρακάμπτεται για οποιαδήποτε δικαιολογία η τυχόν, περασμένες ήδη, αστοχίες!

Καλούμε άμεσα κάθε αρμόδιο φορέα να επανεξετάσει την απόφαση ώστε με τις πρέπουσες τιμές η Ολυμπιακή Φλόγα να "φωτίσει" τους ιστορικούς τόπους της Λακεδαίμονος, εδώ που γεννήθηκε και το αθλητικό ιδεώδες!

                                                    Για την Δημοτική Ενωτική Κίνηση

                                                             Ο Επικεφαλής

                                                         Βαγγέλης Βαλιώτης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.