Δημήτρης Πτωχός: «Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα πηγαίνει ούτε ευρώ χαμένο»

«Μπορώ και να συνεργαστώ, αλλά και να διεκδικήσω αποτελεσματικά όσα αξίζουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» δηλώνει σε συνέντευξή του στη Real News την Κυριακή 1η Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός. Συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» παρουσιάζει το σχέδιό του για βιώσιμη ανάπτυξη και νέες δουλειές, το οποίο περιλαμβάνει «προσέλκυση επενδύσεων, εκσυγχρονισμός υποδομών, ψηφιοποίηση και απλοποίηση διαδικασιών, ενίσχυση κι αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα, μετατροπή της Πελοποννήσου σε σύγχρονο τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο».

«Έχουμε καταθέσει στην κρίση των πολιτών ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα, καταρτίζοντας ψηφοδέλτια με αξιόλογα πρόσωπα, έμπειρους αυτοδιοικητικούς, επιστήμονες και στελέχη που μοιράζονται το όραμα να πάει η Πελοπόννησος μπροστά», σημειώνει ο Δημήτρης Πτωχός. Εξηγεί ότι «οι συμπολίτες μας επιλέγουν σχέδιο και σύγχρονη τεχνογνωσία για να πάει η Πελοπόννησος μπροστά, όχι τοξικότητα και ξεπερασμένες πολιτικές του χτες» και δηλώνει ότι «μπορώ, έχω τον τρόπο και την όρεξη να πετύχουμε μαζί το καλύτερο για τον τόπο μας».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι «το πρόγραμμά μας προβλέπει συγκεκριμένες πολιτικές για να γίνει η καθημερινή μας ζωή στην Πελοπόννησο καλύτερη, αλλά και για να αξιοποιήσουμε επιτέλους τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και να τον πάμε ξανά στο επίπεδο που του αξίζει. Στην Αυτοδιοίκηση ένα πράγμα έχει σημασία: Να δίνουμε λύσεις με χειροπιαστό αποτέλεσμα».

Ο Δημήτρης Πτωχός παρουσίασε, επίσης, τις βασικές προτεραιότητές του εάν εκλεγεί, οι οποίες είναι: «η διαμόρφωση μιας νέας, ενιαίας ταυτότητας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προσέλκυση επενδύσεων, η έμφαση στο κοινωνικό πρόσωπο της Περιφέρειας ώστε κανείς να μην μείνει πίσω, αβοήθητος, η επένδυση σε υποδομές και τεχνολογία, αλλά και ένα σύγχρονο πλάνο για να είναι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έτοιμες να αξιοποιούν τους διαθέσιμους πόρους και να δίνουν κάθε φορά τις λύσεις που χρειάζεται».

Ξεκαθαρίζει, μάλιστα, ότι «στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα πηγαίνει ούτε ευρώ χαμένο», προσθέτοντας ότι «δίπλα σε αυτά, είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε πολιτικές όπως η προκαταβολική πληρωμή όλων των επιδοτήσεων, η ενοποίηση των πολιτιστικών μας χώρων, η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών με την ταυτόχρονη κατάργηση των ανταποδοτικών τελών και η αποτελεσματική αξιοποίηση των υδάτινων πόρων».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτηρίζει ως «ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για έναν τόπο, είναι να μην μπορεί να κρατήσει τους ανθρώπους του». Δηλώνει επίσης ότι «ο δρόμος της ξενιτιάς είναι ίσως ο μοναδικός δρόμος που θέλουμε να κλείσουμε, ανοίγοντας όμως άλλους, δρόμους ανάπτυξης. Θέλουμε όχι μόνο να κρατήσουμε, αλλά και να φέρουμε πίσω στην Πελοπόννησο τους ανθρώπους μας».

Όσον αφορά στους χαμηλούς τόνους απέναντι στον βασικό αντίπαλό του, ο Δημήτρης Πτωχός είναι κάθετος, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θέτω υποψηφιότητα για να ικανοποιήσω προσωπικές ματαιοδοξίες, ούτε -πολύ περισσότερο- για να τσακώνομαι με τους συνυποψηφίους μου. Δεν απαντώ στις προσβολές αντιπάλων μου γιατί δεν θα έκανα ποτέ ως υποψήφιος όσα αποστρέφομαι ως πολίτης». Δηλώνει, δε, σίγουρος ότι «οι συμπολίτες μας δεν ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν διαξιφισμούς μεταξύ υποψηφίων, αλλά τα σχέδιά τους για το μέλλον -εφόσον διαθέτουν φυσικά».

Τέλος, αναφορικά με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπό του, σημειώνει ότι «η στήριξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης στην οποία πιστεύω από νέος, αποτελεί τιμή για εμένα». Συμπληρώνει, όμως, ότι «από τη στιγμή που εκλεγώ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την ψήφο των συμπολιτών μου, το καλό του τόπου μας έρχεται μόνο πρώτο», διευκρινίζοντας ότι «έχουμε καταρτίσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα και σκοπεύουμε το εφαρμόσουμε με την εντολή των Πελοποννησίων. Για να γίνει αυτό είμαι διατεθειμένος να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, με πρώτη προτεραιότητα τη σύνθεση και τη συνεργασία».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.