Νεοκλής Κρητικός: Γιατί αυτοδύναμη Κυβέρνηση στις 21 Μαΐου

Διανύουμε ήδη την τελική ευθεία προς στις εκλογές και ως Νέα Δημοκρατία μπορούμε και σας κοιτάμε στα μάτια και κάνουμε έναν ειλικρινή απολογισμό του έργου μας την τετραετία που διανύσαμε. Έχουμε την παρρησία να μιλάμε όχι μόνο γι αυτά που πετύχαμε, αλλά και για τις αδυναμίες μας και τα λάθη μας.

Ας αναλογιστούμε σε ποιο σημείο βρισκόταν η χώρα το 2019 και πού βρίσκεται σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι μείναμε στις κεντρικές μας προεκλογικές δεσμεύσεις. Αυξήθηκαν οι συντάξεις μετά από 12 χρόνια, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, μειώσαμε τους φόρους, μειώσαμε τις εισφορές. Μειώσαμε την ανεργία δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Προστατεύσαμε την εθνική μας ασφάλεια ενισχύοντας δυναμικά την άμυνά μας. Έγινε άλμα στην ψηφιοποίηση του κράτους.

Αυτή ήταν η πρώτη τετραετία της διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία και ήταν η αφετηρία για να αλλάξουμε τη χώρα μας. Η δύναμη που θα μας δώσετε με την ψήφο σας, θα συνιστά το επιστέγασμα μιας χώρας που αναγεννήθηκε. Γιατί ναι μεν κάναμε και πετύχαμε πολλά, έχουμε όμως να κάνουμε πολύ περισσότερα, όπως ανακοίνωσε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της νέας τετραετίας

Οι προσκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι πολλές και μεγάλες. Μπορεί να αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό τρεις φορές, οι μισθοί όμως στη χώρα μας παραμένουν χαμηλοί και είναι ανάγκη να ανέβουν. Έχουμε επίσης να καλύψουμε τις αδυναμίες που υπάρχουν στο Εθνικό σύστημα υγείας, που άντεξε μεν στην πρωτόγνωρη για την χώρα μας πανδημία, αλλά έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε. 

Κύριο μέλημα μας είναι να βάλουμε τέλος σε όλες τις παθογένειες του κράτους, όπως τις εστίες του αναχρονισμού και της αναξιοκρατίας που μας κρατάνε πίσω. Όλα αυτά πρέπει να τα κάνουμε με μεγάλη ταχύτητα. Να πάμε μπροστά και να μην πισωγυρίσουμε.  

Γι αυτό ζητάμε από τον ελληνικό λαό στις 21 Μαΐου, να μας δώσει καθαρή εντολή, ώστε τολμηρά και δυνατά να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά και πιο ψηλά.

Νεοκλής Κρητικός 

Υπ. Βουλευτής Λακωνίας

Νέα Δημοκρατία

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.