Βασιλική Σκάγκου: Ζήτημα της ποιότητας του νερού οικιακής χρήσης στα Νόμια

Με αφορμή τα αποτελέσματα της υγειονομικής αναγνώρισης που πραγματοποίησε στις 4 Απριλίου 2024 το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Λακωνίας σε γεωτρήσεις και δεξαμενές στους έξι (6) οικισμούς της Τοπικής Κοινότητας Νομίων του Δήμου Μονεμβασίας, η Βασιλική Σκάγκου, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας, έθεσε το ζήτημα της ποιότητας του νερού οικιακής χρήσης στα Νόμια, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 30 Μαΐου 2024.

Η έκθεση της Περιφέρειας αναφέρει ότι, από τις μικροβιολογικές αναλύσεις του δειγματοληπτικού ελέγχου, προέκυψε πως, με την εξαίρεση του Οικισμού «Καστέλα», στους άλλους πέντε (5) οικισμούς της Τοπικής Κοινότητας Νομίων, το νερό οικιακής χρήσης δεν πληρούσε τις ελάχιστες απαιτήσεις (παραμετρικές τιμές της μικροβιολογικής ανάλυσης), όπως αυτές ορίζονται στο Παράρτημα 1 της υπουργικής απόφασης Δ1 (δ) ΓΠ οικ.27829, ώστε να είναι υγιεινό και καθαρό (άρθρο 4 της παραπάνω υπουργικής απόφασης).

Απάντησε, όχι ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ύδρευσης, αλλά ο χωρικός Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας. Καθησύχασε για την ποιότητα του νερού οικιακής χρήσης και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Μονεμβασίας αναμένει τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων από συνεργαζόμενο εργαστήριο.

Στη συνέχεια, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, η Βασιλική Σκάγκου κατέθεσε προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μονεμβασίας το συνημμένο αίτημα χορήγησης των αποτελεσμάτων των μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων των υδάτων ύδρευσης σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μονεμβασίας, από το 2020 μέχρι σήμερα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΚΑΓΚΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.