Η ΠΕ Λακωνίας τίμησε τους Εθνικούς Αγώνες και την Εθνική Αντίσταση

Η ΠΕ Λακωνίας τίμησε τους Εθνικούς Αγώνες και την Εθνική Αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασισμού (9 Μάϊου 2024)

Η 9ηΜαΐου ημέρα λήξης του Β Παγκοσμίου Πολέμου, εορτάστηκε σήμερα στη Σπάρτη, σύμφωνα με τον προβλεπόμενο προγραμματισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Μετά την δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα,από τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη, τον Δήμαρχο Σπάρτης Βακαλόπουλο Μιχάλη καθώς και εκπροσώπους και άλλων οργανώσεων και φορέων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε:«Εορτάζουμε καιαποδίδουμε την οφειλόμενη τιμή προς τους αγωνιστές, τους πολεμιστές, τα θύματα και τους νεκρούς του Ελληνικού λαού που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδας μας, εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων της Κατοχής. Οι ιστορικές μας μνήμες αποτελούν την εθνική μας περιουσία και οφείλουμε να διατηρήσουμε ζωντανά τα μηνύματα της θυσίας των προγόνων μας. Οφείλουμε επίσης να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και προσπάθεια,  ώστε το όραμα της ειρήνης, της αλληλεγγύης της δικαιοσύνης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων να γίνει πραγματικότητα για όλους τους λαούς της γης.»

2 pagkosmios polemos (3)

2 pagkosmios polemos (4)

2 pagkosmios polemos (5)

2 pagkosmios polemos (6)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.