ΓΣΕΕ: Γενική απεργία την Τετάρτη 17/4/24

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΛΑΚΩΝΙΑΣ- ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΔΕΔΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:30 ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΟΤΕ

Με επιτελικό σχέδιο καταστρέφουν την ζωή μας!

…Όταν μειώνεις τον προϋπολογισμό στην υγειά με συνειδητή

ΥΠΟ χρηματοδότηση του ΕΣΥ

…Όταν αφήνεις τις οργανικές θέσεις υγειονομικού και ιατρικού προσωπικού κενές

…Όταν αφήνεις το προσωπικό του ΕΣΥ εξαθλιωμένο και απαξιωμένο

…Όταν αφήνεις υποδομές  και εξοπλισμό να καταρρέουν

…Όταν έχουμε πληρώσει αδρά με τις εισφορές μας το σύστημα για δημοσιά δωρεάν ποιοτική υγειά και αναγκάζεις τους εργαζόμενος, τους πολίτες να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να φροντίσουν την υγεία τους πληρώνοντάς στον ιδιωτικό αλλά και στο δημόσιο «γρηγορόσημο υγείας»

Όταν….Όταν…

Ο απώτερος στόχος είναι να διαλύσεις τα ασφαλιστικά ταμεία εξασφαλίζοντας

την επιδρομή των ιδιωτικών ασφαλιστικών στην υγεία

Όταν ο Θάνατος του ΕΣΥ είναι εμπρός μας ορατός μας ζητάς επιπλέον να πληρώσουμε και τα κόλλυβα για τα μνημόσυνά του.

Όταν ο μέσος κατώτατος μισθός αυξήθηκε πάνω από 47% κατά την τελευταία δεκαπενταετία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Μητσοτάκης με ενθουσιασμό ανακοίνωσε τη διαμόρφωση του μέσου ωρομισθίου που ίσχυε στην χώρα μας πριν δεκαέξι χρόνια.

Ο κύβος ερρίφθει στα 830 ευρώ μικτά, στα 706, καθαρά για 600.000 εργαζόμενους, όταν το σύνολο των υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα είναι 2,5εκ περίπου.

Η αύξηση για την οποία επαίρεται το κυβερνητικό επιτελείο κυμαίνεται περίπου στα 6,4%, με τον πληθωρισμό από το 2019 μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί κατά 15%, την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων να είναι στο -33%, προτελευταία στην Ευρώπη των 27.

Όταν η ζοφερή και δυσοίωνη οικονομική  πολιτική με την  κυβέρνησης να αφήνει ανεξέλεγκτη και να οδηγεί τους μισθούς και τις συντάξεις σε διαρκή συρρίκνωση που κατατάσσονται ως προς την αγοραστική δύναμη, οριακά πάνω από την Βουλγαρία, προτελευταίοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όταν η Τράπεζα της Ελλάδος μέσα στο Μάρτιο ανακοίνωσε μελέτες που αποδεικνύουν ότι τα ολιγοπώλια στα τρόφιμα, τα καύσιμα, τις τράπεζες και την ιδιωτική νοσοκομειακή περίθαλψη αποφέρουν ιλιγγιώδη υπερκέρδη στους πολύ λίγους εις βάρος της κοινωνίας.

Μας κουνάς το δάκτυλο και μας  ζητάς να «την βγάλουμε με τοστ»

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Μείωση του ΦΠΑ για έναν χρόνο σε βασικά είδη διατροφής και διατίμηση σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης των νοικοκυριών.
  • Τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμακίων, ώστε οι ονομαστικές αυξήσεις μισθών και εισοδημάτων να μην εξανεμίζονται με την αύξηση των φόρων.
  • Τιμαριθμική αναπροσαρμογή όλων των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών.
  • Διεύρυνση των δικαιούχων της επιδότησης ενοικίου, βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων, για να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος στέγασης ειδικά όσον αφορά σε νέα ζευγάρια και φοιτητές. Δημιουργία δημόσιου αποθεματικού κοινωνικών κατοικιών.
  • Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «οι μισθοί δεν είναι η αιτία της τρέχουσας πληθωριστικής έξαρσης. Οι εργαζόμενοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες είναι τα θύματα αυτής της πληθωριστικής κρίσης κερδών».
  • Άμεση επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, καθώς και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου (επέκταση Συλλογικών Συμβάσεων, συρροή, μετενέργεια κλπ).
  • Αυστηρός θεσμικός έλεγχος και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, με την ουσιαστική ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
  • Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεων ενέργειας, μεταφορών και τραπεζών

Πραγματικά εμείς οι παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ,Αγρότες Έμποροι και Βιοτέχνες Αυτοαπασχολούμενοι ,Επιστήμονες Συνταξιούχοι, Νέοι.  Τι πρέπει να κάνουμε;

Δεν έχουμε άλλη επιλογή

Τα προβλήματα μας είναι κοινά, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί!

ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ – ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!!

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στους Λάκωνες πολίτες, σε σωματεία, επαγγελματικούς συλλόγους και φορείς, στους συνταξιούχους του ιδιωτικού ,δημοσίου και τους αυτοαπασχολουμένους φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους, να συμμετέχουν μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ 17Απρίλη 2024  και στη συγκέντρωση στο Πάρκο του ΟΤΕ στις 12:30 π.μ.

AFISA APERGIAS 17 4 24 copy 1

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.