Κατάρτιση μακροχρόνια ανέργων με πρακτική άσκηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σεπτεμβρίου 14, 2023 0

Δελτίο τύπου για το Μητρώο επιχειρήσεων πρακτικής άσκησης για το πρόγραμμα «Κατάρτιση μακροχρόνια ανέργων με πρακτική άσκηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Η «ΜΟΡΙΑΣ Α.Ε. – Α.ΟΤΑ» υλοποιεί την Πράξη «Κατάρτιση μακροχρόνια ανέργων με πρακτική άσκηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας 2Α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού - Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση».

Η Πράξη «Κατάρτιση μακροχρόνια ανέργων με πρακτική άσκηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» αφορά στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης, επαγγελματικής κατάρτισης, πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων σε χίλιους (1.000) ανέργους και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους. Άμεσα ωφελούμενοι της Πράξης είναι οι άνεργοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αντικείμενο της Πράξης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών σε 1.000 μακροχρόνια άνεργους εγγεγραμμένους στη Δ.ΥΠ.Α από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι οποίες περιλαμβάνουν:

1) δράσεις επαγγελματικής συμβουλευτικής (20 ατομικές συνεδρίες),

2) δράσεις θεωρητικής κατάρτισης (300 ώρες) και

3) πρακτική άσκηση (220 ώρες) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στην Περιφέρεια

Πελοποννήσου.

Θα υλοποιηθούν προγράμματα κατάρτισης σε 10 γνωστικά αντικείμενα - ειδικότητες, τα οποία έχουν επιλεγεί για να καλύψουν τις ανάγκες των κλάδων όπως εστίαση, τουρισμός, λιανικό εμπόριο αλλά και την ανάγκη εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.

 Γνωστικά αντικείμενα (τίτλοι) των προγραμμάτων κατάρτισης

1. Ειδικός διεθνών διατροφικών προτύπων & εξυπηρέτησης πελατών εστιατορίου

2. Barista

3. Merchandiser - προωθητής πωλήσεων

4. Πωλητής Λιανικής

5. Ειδικός συστημάτων ηλεκτρονικής προώθησης εταιρικής παρουσίας- social media marketing,

6. Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου (E-COMMERCE)

7. Στέλεχος εξαγωγικού - διεθνούς εμπορίου

8. Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου

9. Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων

10. Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων)

ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Η «ΜΟΡΙΑΣ Α.Ε. – ΑΟΤΑ», για την κάλυψη των αναγκών της Πρακτικής Άσκησης των ωφελούμενων του Προγράμματος κατάρτισης, δημιουργεί «ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» και καλεί επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας Κορινθίας Λακωνίας και Μεσσηνίας, για την ένταξή τους σε αυτό.

Η δαπάνη των ασφαλιστικών εισφορών για την ασφαλιστική κάλυψη των ωφελούμενων και η δαπάνη για την καταβολή των εκπαιδευτικών επιδομάτων βαρύνουν την Αναθέτουσα Αρχή (και όχι τις επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης)

Οι επιχειρήσεις μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την προσφορά θέσεων Πρακτικής Άσκησης στις εγκαταστάσεις τους μέσω της εγγραφής τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμας της Πράξης: https://training.morias-aota.gr/ έως τις 30/9/2023.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.