Το Routelab προβάλλει τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες της Δ.Ελλάδας σε ένα διήμερο υπερθέαμα!

Σεπτεμβρίου 10, 2023 0

Το βράδυ της Τρίτης, 5 Σεπτεμβρίου, το Routelab έκανε στάση στα ιστορικά Παλιά Σφαγεία της Πάτρας, ξεκινώντας ένα διήμερο ταξίδι στην καρδιά των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών και στις αναδυόμενες προοπτικές τους στην ευρύτερη περιοχή.

Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με τον γνωστό εικονογράφο, Κώστα Βούλγαρη, να παίρνει τη θέση του, για να αποτυπώσει την ουσία του κάθε ομιλητή και των πρόθυμων ακροατών στα υποβλητικά σκίτσα του.

Την αυλαία σήκωσε το δυναμικό δίδυμο του IONIAN TV, η παρουσιάστρια Ελένη Κίτσιου και η δημοσιογράφος Νατάσα Πατρινού, καλωσορίζοντας το κοινό με ενθουσιασμό. Την εισαγωγή τους ακολούθησε ο θερμός χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη. Ο ίδιος τόνισε: " Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε έξω από το κουτί και να αξιοποιήσουμε το τεράστιο πολιτιστικό μας απόθεμα έτσι ώστε να δημιουργηθεί στην δυτική Ελλάδα ο τόπος έλξης που όλοι αναζητούν", ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας που σχετίζονται με τον πολιτισμό.

Routelab 41

Routelab 58

Το πρώτο ερευνητικό εργαστήριο ξεκίνησε με επίκεντρο τον πολιτισμό ως μοχλό ανάπτυξης, υπό την καθοδήγηση της δημοσιογράφου του IONIAN TV, Εύας Στρατή. Αφορμή για τη συζήτηση αποτέλεσε η επικείμενη μελέτη της diaNEOsis για τον ελληνικό πολιτισμό.

Η μελέτη περιγράφει την τρέχουσα κατάσταση του τομέα και τη σημασία του στις κοινωνικοοικονομικές πολιτικές. Σύμφωνα με τη Eurostat, το 2022, τα άτομα που απασχολούνται στον πολιτιστικό τομέα αντιπροσώπευαν το 3% της απασχόλησης, δημιουργώντας δισεκατομμύρια σε ακαθάριστη προστιθέμενη αξία. Η Φαίη Μακαντάση ανέφερε: " Χρειάζεται η εμπλοκή όλων των φορέων αλλά να ενεργοποιηθεί και η ίδια η τοπική κοινωνία για την ανάπτυξη των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών ".

Ο Γενικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Ιωάννης Καπλάνης, μίλησε για τη συμβολή και τον οικονομικό αντίκτυπο των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών. Επισήμανε την Επίδαυρο ως χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτιστικού τουρισμού και τοπικής οικονομικής ανάπτυξης, με την περιοχή να αποκομίζει οικονομικά οφέλη εκατομμυρίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας & Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Φωκίων Ζαΐμης, συζήτησε τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την προώθηση του πολιτισμού και την προσέλκυση τουριστών. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε κάνει αίτημα να δημιουργηθεί ένας περιφερειακός φορέας πολιτισμού», τονίζοντας ότι πρόσθεσε «ο πολιτισμός ανήκει σε όλους, απλούστευση διαδικασιών και περισσότερα χρήματα για να αναπτυχθεί ο κλάδος».

Routelab 302

Το Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus και οι επιπτώσεις του στο δημιουργικό οικοσύστημα της Πάτρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που ακολούθησε στο Meetlab.

Εκπροσωπώντας τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής & Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Παναγιώτης Πανταζάτος διασαφήνισε τη σημασία του Νέου Ευρωπαϊκού Bauhaus και τις θεμελιώδεις αρχές του: βιωσιμότητα, πράσινη οικονομία, αισθητική και συμπεριληπτικότητα.

O Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Πρώιμος, τόνισε την πολιτιστική πρωτοπορία της Ευρώπης, η οποία αποδεικνύεται από πρωτοβουλίες όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παρατήρησε: «Πρέπει να υπάρχουν τα κατάλληλα κίνητρα ώστε ο πολίτης να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δίνονται για να έχουν ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη».

Ο Διευθυντής Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Αιγάλεω, Δημήτρης Τζεμπελίκος μίλησε για τη συμμετοχή του Δήμου στο ευρωπαϊκό Μπάουχαους με την πρωτοβουλία "Rock the Block". Η πρωτοβουλία αυτή θα χρηματοδοτήσει αναβαθμίσεις διαμερισμάτων για ενεργειακή απόδοση και θα προωθήσει ισχυρότερους κοινοτικούς δεσμούς μεταξύ των κατοίκων.

Η ιδρύτρια της Rhyme&Reason Language Services, Αιμιλία Διαμαντοπούλου, προσέφερε την άποψη του ιδιωτικού τομέα για το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους. Τόνισε: «Υπάρχουν μικρά πράγματα που μπορεί να κάνει ο καθένας που δεν θα σώσουν τον πλανήτη αλλά αν αρχίσεις να αλλάζεις την δική σου επιχείρηση, την δική σου γειτονιά γίνεται ένα πρώτο παράδειγμα»

RouteLab Patra 0015

Η έγκριτη δημοσιογράφος, Κρίστυ Κουνινιώτη, ενορχήστρωσε τη συζήτηση, εξασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη διερεύνηση του θέματος.

Η επόμενη ενότητα, TALK, ήταν μια απόδειξη της ακμάζουσας δημιουργικής βιομηχανίας της πόλης, με προσωπικότητες να μοιράζονται τις διαδρομές και τις εμπνεύσεις τους.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος εικαστικός καλλιτέχνης και γλύπτης, Νίκος Φλώρος, παρουσίασε τη μοναδική του τέχνη. Τα αριστουργήματά του, από κοστούμια μέχρι πορτρέτα γνωστών προσωπικοτήτων, ξυπνούν μνήμες του παρελθόντος. Ενδιαφέρον είναι ότι είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα κουτάκια αναψυκτικών από αλουμίνιο, που μοιάζουν με τεράστια ψηφιδωτά. Ο Φλώρος επιλέγει αυτό το μέσο για να αποτυπώσει με ζωντάνια την ουσία κάθε προσωπικότητας, συνυφαίνοντας την απεικόνισή τους με μια αίσθηση κίνησης. Ο ίδιος τόνισε: "Η δύναμη του πολιτισμού είναι τεράστια μπορεί να αλλάξει μια περιοχή. Θα έπρεπε να επενδύσουν περισσότερο επιχειρηματίες που θα αλλάξουν τον τόπο, τον κόσμο. Δεν έχει καμία σχέση ο πολιτισμός με την πολιτική».

RouteLab Patra 0081

Ο συνιδρυτής και επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος της 4WiseMonkeys, Βαγγέλης Δαβιτίδης, εμβάθυνε στον κόσμο της διαφήμισης. Παρουσίασε τις ξεχωριστές καμπάνιες της εταιρείας του και μοιράστηκε πολύτιμες συμβουλές για να κάνουν τις διαφημίσεις αξέχαστες για τους θεατές.

Ως διευθύνων σύμβουλος της AGGEL Knitwear, ο Παναγιώτης Αγγελετόπουλος αφηγήθηκε την εξέλιξη της εταιρείας του και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ευχαρίστηση από το να βλέπουμε τα ρούχα μας φορεμένα, μεγάλο στοίχημα φυσικά, η διάρκεια».

Η ενότητα «ΤALK» ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό catwalk με τα τελευταία σχέδια της AGGEL Knitwear, να γεμίζουν τον χώρο των Παλαιών Σφαγείων της Πάτρας.

Η συζήτηση που ακολούθησε με τίτλο «Πολιτιστική-περιβαλλοντική διαδρομή κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού (Ολυμπία Διαδρομη)» ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους σε ένα ιστορικό ταξίδι. Από τις αρχαίες πόλεις, τα μεσαιωνικά κάστρα, τους υγροτόπους, τα προϊστορικά παλάτια μέχρι την Ολυμπία, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ολυμπία Οδός δεν είναι απλώς ένας δρόμος. Ενσωματώνει μια από τις πλουσιότερες πολιτιστικές και περιβαλλοντικές περιοχές της Ελλάδας. Επί σκηνής, η Γεωργία Μανωλοπούλου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του "ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ", και η Σοφία Στάμου, υπεύθυνη επικοινωνίας της "Ολυμπίας Οδού", συζήτησαν το όραμα της θεώρησης της Ολυμπίας Οδού ως πολιτιστικής διαδρομής, «ενός ταξιδιού στο μέλλον, στα ίχνη όμως του παρελθόντος».

RouteLab Patra 0301

Στην επόμενη ενότητα «Meet the creator», γνωρίσανε την τρεις φορές βραβευμένη με Emmy και Peabody κινηματογραφίστρια, Laurens Grant. Η πρώην υπότροφος του Ινστιτούτου Sundance, έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στον κόσμο του ντοκιμαντέρ. Η συζήτηση, την οποία συντόνισε η Χριστίνα Κουιμουντζή, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του RouteLAB, προσέφερε μια πιο προσεκτική ματιά στη λαμπρή καριέρα της Grant, ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει αποσπάσματα της δουλειάς της.

Στη συνέχεια, η σκηνή φιλοξένησε μια μαγευτική παράσταση εμπνευσμένη από την πορεία και το έργο του εικαστικού Γιάννη Γαΐτη, με χορευτές της ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού DansArte της Τατιάνας Λοβέρδου.

Τη σειρά ομιλιών της πρώτης ημέρας έκλεισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμοδίου για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Χρίστο Δήμα, ο οποίος μίλησε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων η δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας για την ενίσχυση του ελληνικού πολιτισμού «Στόχος της κυβέρνησης να εξελίξουμε και να βοηθήσουμε την εγχώρια βιομηχανία αλλά και να προσελκύσουμε ξένες παραγωγές.

Η ημέρα κορυφώθηκε με την ανακοίνωση των βραβείων Patras Urban Click., του πρώτου διαγωνισμού φωτογραφίας της διοργάνωσης, ο οποίος ανέδειξε δύο νικητές. Οι νικητές ανακοινώθηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο του IONIAN TV, Σπύρο Καμπιώτη και την πολυβραβευμένη φωτογράφο και σκηνοθέτη, Έλενα Μπονέλη. Τη δεύτερη θέση και την επαγγελματική φωτογραφική μηχανή κέρδισε η φωτογραφία «Patras Soul» και η Μαρία Κοσιφίδου, ενώ στο βάθρο ανέβηκε η φωτογραφία «Νότιο Πάρκο» του Βασίλη Ζαβέρδα, ο οποίος κέρδισε μία πλήρη υποτροφία σπουδών φωτογραφίας από τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.   

Η δεύτερη ημέρα του RouteLab στην Πάτρα ήταν ένα αρμονικό μείγμα μουσικής, τέχνης και διεισδυτικών διαλόγων.

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» έδωσε το σήμα για το ξεκίνημα της ημέρας, μεταφέροντας το κοινό σε έναν κόσμο ιστορικών μελωδιών.Καθώς έπαιζε η μουσική, ο σκιτσογράφος Κώστας Βούλγαρης είχε ήδη πιάσει δουλειά, συνεχίζοντας τη δουλειά της προηγούμενης ημέρας.

Το πρώτο TALK της ημέρας πραγματοποιήθηκε από τη Βάγια Ζεπάτου, καλλιτεχνική διευθύντρια της Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης». Η ίδια εμβάθυνε στη διαδρομή της ορχήστρας, τις συνεργασίες, τις επιτυχίες και τις μελλοντικές φιλοδοξίες της.

Ο Σωτήρης Μπόλης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Primarolia AMKE», ανέβηκε στη σκηνή για να μιλήσει για την ιστορία της οργάνωσης, την εστίασή της στην κορινθιακή σταφίδα και το περιεχόμενό της. Ο ίδιος ανακοίνωσε με ενθουσιασμό ότι το 2023, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Πάτρα με τον τίτλο «Παντοπικότητες». Αναφέρθηκε επίσης σε άλλα φεστιβάλ, όπως το Μελιτζάzz στο Λεωνίδιο, το Malvasia Myth στη Μονεμβασιά, το Επίδαυρος Βιώμα, το Mechanism Festival, καθώς και σε πολλά ακόμη σχέδια και ιδέες που ο ίδιος και η ομάδα του επεξεργάζονται.

Την ενότητα έκλεισε η ομιλία του Γραμματέα του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Ιδρυμάτων της Αθήνας, Κώστα Μόσχου, με την οποία έριξε φως στους στόχους του δικτύου, την ιδέα του, τα μέλη του και τις διάφορες εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει και στις οποίες έχει συμμετάσχει.

Σημαντική στιγμή της ημέρας ήταν η ενότητα «Round Table» που ακολούθησε. Για χρόνια, οι πολιτιστικές και δημιουργικές δράσεις έμοιαζαν ασύμβατες με την έννοια της επιχειρηματικής και επαγγελματικής προοπτικής στην Ελλάδα. Ωστόσο, το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει, ιδίως στη Δυτική Ελλάδα. Η υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων και η στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της επιχειρηματικότητας έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο. Η εμπειρία του έργου Interreg Creative@Hubs αποτελεί απόδειξη αυτής της συλλογικής προσπάθειας.

Στο πάνελ της συζήτησης συμμετείχαν ο Αθανάσιος Κούστας, Διευθυντής Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Αχαΐας, ο Άρης Τηλιγάδης, Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας, ο Γεώργιος Ρόμπολας, Στέλεχος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και ο Ανδρέας Τσιλιράς, Πολιτιστικός Υπεύθυνος και συνιδρυτής του Mosaic//Culture and Creativity.

Ο Γεώργιος Ρομπόλας τόνισε την ανάγκη εκπαίδευσης των επιχειρήσεων στην Αιτωλοακαρνανία, πολλές από τις οποίες δεν γνωρίζουν την ένταξή τους στη δημιουργική βιομηχανία, με αποτέλεσμα να χάνονται ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Ο Άρης Τηλιγάδης τόνισε το κενό γνώσεων και υπογράμμισε τη σημασία της βοήθειας για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Ο Ανδρέας Τσιλίρας διερεύνησε τρόπους ενημέρωσης των επιχειρηματιών και των καλλιτεχνών, τονίζοντας την ανάγκη οι καλλιτέχνες να βλέπουν την τέχνη τους όχι μόνο ως χόμπι αλλά και ως επάγγελμα.

Η διοργάνωση επιφύλασσε μία ευχάριστη έκπληξη για το κοινό και θεατές με τον Γιάννη Λυκουρέζο να παρουσιάζει ένα ανάλαφρο Stand-up comedy act, εξασφαλίζοντας στο κοινό ένα τέλειο μείγμα γνώσης και ψυχαγωγίας.

Τα τελευταία χρόνια η κοινωνική επιχειρηματικότητα αναδεικνύεται σε ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής οικονομίας. Ο δημιουργικός και πολιτιστικός τομέας, ειδικότερα, αποτελεί πρόσφορο έδαφος, με αρκετές ιστορίες επιτυχίας να βρίσκονται ήδη στο προσκήνιο.

Το πάνελ που ακολούθησε διέθετε ένα ευρύ φάσμα εμπειρογνωμόνων, μεταξύ των οποίων η Anastasia Costantini, Senior Expert, DIESIS Network, η Ελένη Κοντονασίου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, ο Γεώργιος Σαρλής, πολιτιστικός διευθυντής και συνιδρυτής του Mosaic//Culture and Creativity και ο Ιωάννης Παπαγεωργίου, διευθυντής ερευνών στην κοινωνική επιχείρηση Ροδιακό Κέντρο Ιστορικών και Κοινωνικών Ερευνών. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Παναγοπούλου.

Η Ελένη Κοντονάσιου εμβάθυνε στον ορισμό της κοινωνικής οικονομίας, δίνοντας έμφαση στους στόχους του υπουργείου, «Σκοπός δεν είναι το κέρδος στον συγκεκριμένο τομέα, σκοπός είναι να υπάρξει κοινωνικός αντίκτυπος».

Μιλώντας από τις Βρυξέλλες, η Anastasia Costantini έριξε φως στο δίκτυο DIESIS, την ευρωπαϊκή εμπειρία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. «Σε ευρωπαϊκό επίπεδο δίνεται έμφαση στην κοινωνική οικονομία αλλά υπάρχουν ζητήματα».

Ο Ιωάννης Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στις προκλήσεις, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και την αξιοποίησή τους από τη δική του οπτική γωνία.

Ο πνευματικός διάλογος της ημέρας εξισορροπήθηκε με χιούμορ, καθώς ο Ηλίας Λάτε ανέβηκε στη σκηνή για ένα ακόμη Stand-up comedy act.

Το τελευταίο Forum του RouteLab «Η Πολιτιστική Βιομηχανία άξονας για ένα διαφορετικό μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης», με συντονίστρια τη διευθύντρια ειδήσεων του IONAIN TV, Λίνα Μπάστα και ένα πάνελ από καταξιωμένους εμπειρογνώμονες, ο καθένας από τους οποίους προσέφερε μια μοναδική οπτική γωνία για το θέμα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Φίλιας, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Περιφέρειας που αφορούν την πολιτιστική και δημιουργική βιομηχανία, όπως είναι το ψηφιακό μουσείο και το σύστημα ξενάγησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑΣ Α.Ε., Πάνος Λουκάς, με την τεράστια εμπειρία του, συζήτησε τον ρόλο της γέφυρας ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ, στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και τη σημασία της στη σύνδεση πολιτισμών και μνημείων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας τόνισε τη σημασία της δημιουργικής βιομηχανίας και τον ρόλο του επιμελητηρίου στην ανάπτυξή της.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, εμβάθυνε στα προγράμματα του πανεπιστημίου που απευθύνονται στους νέους, με στόχο την ένταξή τους στη δημιουργική βιομηχανία και στις δράσεις του πανεπιστημιακού ιδρύματος. «Τα τελευταία δυο χρόνια έχουμε προχωρήσει με ολοκληρωμένες μελέτες στο χωριό Ελληνικό προκειμένου να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο αμφιθέατρο στην Πελοπόννησο».

Ο Καθηγητής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Μούρτζης, μίλησε για τις πρωτοβουλίες του πανεπιστημίου και τη μακρόχρονη παράδοσή του στη δημιουργική βιομηχανία. «Δεν αρκεί να λέμε ότι θέλουμε να αυξήσουν την τουριστική κίνηση μέσα από τον πολιτισμό. Ήδη αποτελούν τεράστιο πόλο έλξης οι πολιτιστικοί χώροι. Το νόημα είναι να μπορούμε να αξιοποιήσουμε το πολιτιστικό προϊόν που έχουμε και να το διαδώσουμε χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες».

Τις δύο αυτές ημέρες, 5 & 6 Σεπτεμβρίου, σε μία παρακείμενη αίθουσα των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων της Πάτρας, φιλοξενήθηκε η οπτικοακουστική έκθεση "Urban Memories" και η έκθεση φωτογραφίας "Urban Click", όπου παρουσιάστηκαν τα έργα ταλαντούχων φωτογράφων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό Urban Click. Η πολυαισθητηριακή αυτή εμπειρία, συνδύασε οπτικά και ακουστικά στοιχεία για να μεταφέρει τους επισκέπτες στα αστικά τοπία και τις ιστορίες της Πάτρας, με μια νοσταλγική ματιά στο παρελθόν της πόλης, αναδεικνύοντας παράλληλα τον διαρκώς εξελισσόμενο χαρακτήρα της.

Και οι δύο εκθέσεις έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό και εκτίμηση από τους επισκέπτες του φεστιβάλ, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη δέσμευση του Routelab να γιορτάζει τις τέχνες σε όλες τις μορφές τους.

Το Urban Festival by Routelab έφτασε στο μεγάλο του φινάλε με μια συγκλονιστική εμφάνιση από τoυς Passepartout the Band. Το κοινό παρασύρθηκε σε ένα μουσικό ταξίδι που περιλάμβανε διάφορα είδη μουσικής, από βαλκανικά, swing, rock n roll, disco, pop και latin μέχρι σύγχρονους και παραδοσιακούς ρυθμούς. Η ενέργεια ήταν αισθητή, εξασφαλίζοντας ότι όλοι ήταν όρθιοι και χόρευαν μέχρι τα μεσάνυχτα.Η εορταστική ατμόσφαιρα ενισχύθηκε περαιτέρω με δωρεάν μπύρες από τις ανερχόμενες ζυθοποιίες, AMMOUSA BEER και ORA BEER.

Mε το ποικίλο φάσμα εκδηλώσεων και παραστάσεων, αναδείχθηκε για άλλη μια φορά το πλούσιο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό μωσαϊκό της Πάτρας και της Ελλάδας στο σύνολό της. Η συναυλία λήξης από τους Passepartout the Band ήταν το τέλειο τέλος ενός φεστιβάλ που γιόρτασε τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και το κοινοτικό πνεύμα.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ : ROUTELAB ΑΚΜΕ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΙΑΣ - ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ –  IONIAN TV

CONTENT PARTNER : ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -  MOSAIC HUB - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΤΡΑΣ

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Fb: Routelab Event (https://www.facebook.com/RouteLabEvent)

Instagram: Route Lab (https://www.instagram.com/route_lab/)

Linkedin :  Route Lab (https://www.linkedin.com/company/71792791/admin/feed/posts/)

Twitter: Route Lab (https://twitter.com/route_lab)

Last modified on Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 15:03

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.