Οι υπογραφές "έπεσαν"για το αεροδρόμιο Σπάρτης

 

Σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στην Αθήνα  "έπεσαν"  οι υπογραφές μεταξύ Δήμου ΣΠάρτης και Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας για τη συμφωνία παραχώρησης του Αεροδρομίου Σπάρτης στον Δήμο Σπάρτης για 12+12 χρόνια!

Σε ανάρτηση του στο facebook ο Πέτρος Δούκας δήμαρχος Σπάρτης αναφέρει τα εξής:

Μια εξαιρετική μέρα για τη Σπάρτη σήμερα!
1. ?Από σήμερα ο Δήμος Σπάρτης έχει στην ‘κατοχή’ του το Αεροδρόμιο προς όφελος ΟΛΗΣ της Λακωνίας!
Υπογράψαμε με τον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας τη συμφωνία παραχώρησης του Αεροδρομίου Σπάρτης στον Δήμο Σπάρτης για 12+12 χρόνια!
Υπενθυμίζω, ότι η παραπάνω συμφωνία είχε ήδη λάβει τις σχετικές εγκρίσεις από:
• Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
• Τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας καθώς και από
• Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΘΗΝΑ (9)
Οι δε Διοικητές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, κατά τις συναντήσεις μας εκφράστηκαν απόλυτα θετικά για τη πρωτοβουλία μας!
Ωστόσο πρέπει να ξανατονιστεί, ότι τα σημαντικότερα οφέλη από την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Σπάρτης δεν είναι τα (κατά προσέγγιση) ταμειακά, αλλά τα άυλα.
Μια Σπάρτη με αεροδρόμιο θα έχει διαφορετική μορφή και προοπτικές από μια πόλη δίχως αεροδρόμιο.
• Όχι μόνο για τον τουρισμό.
• Όχι μόνο για την επισκεψιμότητα
• Όχι μόνο για την παραγωγή και το εμπόριο
• Όχι μόνο για τη δασοπυρόσβεση και τη δασοπροστασία
—-Αλλά κυρίως και για τη νεολαία και τους νέους επιστήμονες ολόκληρου του νομού Λακωνίας που θα αποκτήσουν μια παραπάνω εξοικείωση με τις αεροπορικές τεχνολογίες.
Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Δημήτρη Μιχαλολιάκο (πετούσε μαχητικά Mirage F-1), και τους συνεργάτες του για τη ταχύτητα και μεθοδικότητα τους, τις νομικές μας συμβούλους Ολυμπία Μαγγιώρου και Πέγκυ Κωστάκου, και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών και αρμόδια για το Αεροδρόμιο, Γεωργία Δεδεδήμου.
—Τώρα η σκυτάλη περνάει στην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γεωργία Ζαχαράκη για να ξεκινήσουν ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ τα βελτιωτικά έργα υποδομών!
—Στην τελετή Υπογραφής παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και πολύ δραστήριος Προέδρος της Επιτροπής Περιφερειών και ανάπτυξης αεροπορικού τουρισμού της Βουλής, Μάνος Κόνσολας, ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Νίκος Τζινιέρης, ο γιός του οποίου είναι και πιλότος (τους ευχαριστούμε όλους θερμά για τη συμπαράσταση τους), και οι Αντιδήμαρχοι Γεωργία Δεδεδήμου, Γεωργία Ζαχαράκη, Δήμητρα Παπανικολάου, Θέμης Πατσιλίβας, Χρήστος Κανακάκος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Αναστασάκος!
—-Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε με τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του ΜΤΑ, στο Πεντάγωνο τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και πολύ άξιο αεροπόρο, Πτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, που στήριξε και θα συνεχίσει να υποστηρίζει με θέρμη τη προσπάθεια μας, και τον Σμήναρχο Παναγιώτη Ρόκα, Διευθυντή Υποδομών του ΓΕΑ/Γ2, για τα τεχνικά έργα που θα αρχίσουμε για να καταστεί το Αεροδρόμιο ‘ενεργό’!
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΘΗΝΑ (18)
Last modified on Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 21:42

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.