Νέο διοικητικό συμβουλίου του Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου

Σεπτεμβρίου 08, 2021 0

 ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

Χαιρετίζουμε τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε ο νεοσύστατος αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος δήμου Σπάρτης.

Ευχαριστούμε όλους και όλες τους αγρότες και κτηνοτρόφους που συμμετείχαν την διαδικασία εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου ,ενός αγροτοκτηνοτροφικού αγωνιστικού συλλόγου που συμπορεύεται με την ΟΑΣΠΠ και την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για:

  • κατωτάτη εγγυημένη τιμή που θα διασφαλίζει το κόστος της παραγωγής και την αξιοπρεπή μας διαβίωση σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες ,παράγοντας φθηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη λαϊκή κατανάλωση
  • αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ελγα που θα αποζημιώνει στο 100% της πραγματικής ζημίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • αφορολόγητο όριο στα 12000 ευρώ
  • κατάργηση ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης
  • αφορολόγητο πετρέλαιο

Δείχνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας και συμπαραστεκόμαστε δίπλα  στους πυρόπληκτους συμπολίτες και συναδέλφους της Μάνης οι οποίοι το περασμένο διάστημα είδαν μέσα σε λίγες ώρες και καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής λόγο της εγκληματικής πολιτικής  όλων των κυβερνήσεων που δεν πήραν έγκαιρα μέτρα για να αποσοβήσουν τις πυρκαγιές! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Την άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση στο 100% της πραγματικής ζημίας σε φυτικό, ζωικό κεφάλαιο και εξοπλισμό χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Την απαλλαγή των πληγέντων από δημοτικά τέλη, Πάγωμα και διαγραφή χρεών, σε εφορία, ΔΕΗ, Ασφαλιστικές Εισφορές, τράπεζες. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ, για όλους τους κατοίκους των πυρόπληκτων Δήμων.
  • Άμεσα σχεδιασμός και υλοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων
  • Άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των πληγέντων, χωρίς κανέναν όρο και καμία προϋπόθεση για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης.
  • Με ευθύνη του κράτους να χορηγηθούν όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών.
  • Αποζημίωση για τη φετινή μας παραγωγή που κάηκε, ενώ την είχαμε δουλέψει, στο συνολικό ύψος παραγωγής και τιμής (τιμής επιδότησης + τιμή πώλησης + ασφάλιση) και για όσα χρόνια απαιτούνται, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών. Ξεχωριστή επιχορήγηση για την αγορά δέντρων και κλιμάτων, αλλά και όλων των απαραίτητων ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση της παραγωγής.
  • Άμεσα μέτρα δασοπροστασίας, με διάνοιξη δασικών δρόμων, συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμό των δασών και απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών από αυτά προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών στις εναπομείναντες δασικές εκτάσεις».

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Συνεχίζουμε και εντείνουμε την πάλη και διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή για εμάς και τις οικογένειες μας και καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να αγκαλιάσουν τον αγροτοκτηνοτροφικό σύλλογο και να συσπειρωθούν σε αυτόν γιατί μόνο μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα μπορούμε να έχουνε κατακτήσεις , για να μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στα χωράφια και στα ζώα μας.

Το Διοικητικό  συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Σπάρτης

Προέδρος. Ασπιώτης Χρήστος

Αντιπρόεδρος. Γεωργαντάς Άκης

Γραμματέας .Αρφάνης Ηλίας

Ταμίας. Βουνάσης Ιάσωνας

Μέλος. Νικόλαρος Ιωάννης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.