Ινστιτούτο Σπάρτης: Ανάδειξη της αρχαίας Πελλάνας

Φεβρουαρίου 20, 2023 0

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ  ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΝΑΣ 

Τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Πελλάνας επισκέφθηκε το Σάββατο ,18 Φεβρουαρίου 2023 αντιπροσωπεία του ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης, μετά από άδεια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λακωνίας και με την συνοδεία και ξενάγηση φύλακα.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης πάντα είχε και έχει ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του την αρχαία Πελλάνα και ο σκοπός της επίσκεψης είναι να ξεκινήσει η συστηματική προσπάθεια για την ανάδειξη του χώρου, προκειμένου να καταστεί επισκέψιμος και να συμβάλει στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.

Το κλιμάκιο του Ινστιτούτου Σπάρτης στο οποίο συμμετείχαν η Πρόεδρος κ Αναστασία Κανελλοπούλου, η Αντιπρόεδρος κ Ντίνα Τζαβιδοπούλου, η υπεύθυνη Οικονομικών κ Γεωργία Κοσμά  συνόδευσαν ο κ Νίκος Μπακής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πελλάνας κ Γιάννης Ρασσιάς, η κ Ελένη Μιχαλοπούλου, μέλος του τοπικού Συλλόγου, ο κ Νίκος Κοσμάς και ο κ Γιάννης Ζούζουλας εκ μέρους της ΕΦΑΛΑΚ. 

Μετά την ξενάγηση από τους τοπικούς εκπροσώπους η συζήτηση συνεχίστηκε στην νέα Πελλάνα , όπου συμμετείχε και ο κ Σταύρος Μαχαίρας.

Στόχος του Ινστιτούτου Σπάρτης είναι η ανάδειξη πλέον του θέματος της Πελλάνας, ενός αρχαιολογικού χώρου υψηλής αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας, ο οποίος είναι ακόμα ένα μνημείο του τόπου μας που μένει εν πολλοίς θαμμένο και ανεκμετάλλευτο.

Το επόμενο διάστημα το Ινστιτούτο Σπάρτης θα ανακοινώσει τις επόμενες πρωτοβουλίες του για την Πελλάνα.

Από το ΔΣ

INSTITUTE OF SPARTA

IMG 5796

IMG 5820

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.