«Τον Φλεβάρη μη φυτέψεις ούτε να στεφανωθείς», αλλά στη Βαμβακού να ’ρθεις!

Πολυάριθμες δραστηριότητες & εκδηλώσεις
για τον μήνα των Αποκρεών

Φεβρουάριος, μήνας των Αποκρεών, και η Βαμβακού προσκαλεί άπαντες σε ένα πρόγραμμα μοναδικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων! Η Vamvakou Revival υποδέχεται τους επισκέπτες κάθε Σαββατοκύριακο στο Σχολείο της Βαμβακούς, από τις 11.00 έως τις 17.00, και τον Φεβρουάριο φιλοδοξεί να γίνει, για μία ακόμα φορά, το αγαπημένο σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων. Εκπαιδευτικά προγράμματα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εργαστήρια καινοτομίας, παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, δημιουργική απασχόληση και ό,τι άλλο βάζει ο νους σας, τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Virtual Reality, Ρομποτική και 3D Εκτύπωση 

Ο μήνας ξεκινά με ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο εικονική πραγματικότητα! Σας προσκαλούμε, 4 & 5 Φεβρουαρίου, σε ένα «VR & Games Open Weekend» να γνωρίσετε τα Oculus Quest και να περιηγηθείτε σε τρισδιάστατους κόσμους μέσω του νέου Virtual Reality (VR) εξοπλισμού στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF). Κι αν δεν αποχωρίζεστε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ούτε σε μια εκδρομή στο βουνό, τώρα μπορείτε να επιδοθείτε στο Gaming στο Pc Lab του σχολείου! Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Φλεβάρη, τα επιτυχημένα εργαστήρια της Ρομποτικής (11/2) και της 3D Εκτύπωσης (12/2) για παιδιά επιστρέφουν για νέες περιπέτειες! 

 Ζωή στο χωριό χωρίς βιβλίο δεν γίνεται  

Το τρίτο Σαββατοκύριακο, το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια φορά κι έναν καιρό, η ζωή μας στο χωριό» (18/2), το οποίο παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο κερδίζοντας τις εντυπώσεις, επανέρχεται με νέα θεματική, συνδυάζοντας τη λαογραφία, τη βιωματικότητα, τα παραμύθια και το παιχνίδι. Παράλληλα, όλοι μαζί θα χτίσουμε το «τείχος της ελπίδας» (19/2) μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) με πολλά μηνύματα! 

 Απόκριες και… Βαμβα-Κού-λουμα!   

Το τριήμερο των Αποκρεών και της Καθαράς Δευτέρας, η Vamvakou Revival σας προσκαλεί σε ένα ξέφρενο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων γεμάτο σερπαντίνες και κομφετί, μεταμφιέσεις, μπαλόνια και χαρά. Ελάτε να ζήσουμε μαζί τις «Απόκριες στο Δάσος» (25/2), να παίξουμε και να διασκεδάσουμε σε ένα «Σχολείο… μεταμφιεσμένων» (26/2), να παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση «Ο ραφτάκος των λέξεων!» (26/2) αλλά και να περάσουμε τα Κούλουμα (27/2) μαζί με χαρταετούς, παιχνίδια, κατασκευές, μουτζουρώματα, σαρακοστιανά εδέσματα και μουσική.  

Μουσική μετά… Γαστρονομίας  

Οι αγαπημένες μουσικές συναντήσεις στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο έδωσαν χρώμα στα Σαββατόβραδά μας, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων σε επισκέπτες και κατοίκους. Τον Φεβρουάριο, το μουσικό σχήμα «Γραμμές» μας τραγουδά ότι «Μια γυναίκα μπορεί» (4/2) και μας ταξιδεύει στο «Ρεμπέτικο» (18/2) με μια «Βόλτα στο Φεγγάρι» (25/2), ενώ ο Γιώργος Κωστιάνης και ο Τάσος Σκιαδάς επιστρέφουν με «Ένα πιάνο, μια κιθάρα και μια φωνή» (11/2)
 

Κινηματογράφος για παιδιά 

Οι κινηματογραφικές προβολές για παιδιά ξεκίνησαν τον Ιανουάριο και συνεχίζονται τα Σαββατοκύριακα του Φλεβάρη με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και διδακτικές θεματικές ενότητες. Μέσα από τη συνεργασία της Vamvakou Revival και του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, τα παιδιά θα μπουν σε έναν «Θαυμαστό κόσμο» (4-6 ετών), μέσα από τη «Φαντασία στην Καθημερινότητα» (7-9 ετών), και κάπως έτσι, «Μεγαλώνοντας» (10-12 ετών), θα ονειρευτούν ένα «Καλύτερο Μέλλον» (13-15 ετών). Κάθε θεματική περιλαμβάνει περισσότερες από 5 ταινίες μικρούς μήκους και η κάθε προβολή διαρκεί περίπου μία ώρα. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.