Ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Συκέας : «Ένα διαφορετικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, μέσα από τις αναμνήσεις του Νικολάου Αβδούλου του Μιχαήλ»

Μια πραγματικά ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποίησε, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, ο σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Συκέας, με θέμα «Ένα διαφορετικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, μέσα από τις αναμνήσεις του Νικολάου Αβδούλου του Μιχαήλ».

Ομιλήτρια ήταν η κ. Λίτσα Ποδάρα-Αβδούλου, η οποία μέσα από φωτογραφικό υλικό, αλλά κυρίως μέσα από απομαγνητοφωνημένα κείμενα του Νικολάου Μιχαήλ Αβδούλου, ο οποίος μαζί με άλλους στρατιώτες (κάποιοι εκ των οποίων από Συκιά και Μολάους) βρέθηκε στα πεδία των μαχών. Περπάτησε τα χώματα της Μικράς Ασίας μεταφέροντας μας μέσα από τις διηγήσεις του τις δυσκολίες, τις κακουχίες αλλά και το μίσος που έζησε και βίωσε σε αυτή του τη διαδρομή.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι βίωσαν ιδιαίτερες στιγμές μέσα από τις αναμνήσεις του κ. Αβδούλου, διατηρώντας παράλληλα -όσο αυτό είναι δυνατόν- ένα παράθυρο ανοικτό στο χθες, διότι όπως τόνισε και η πρόεδρος του συλλόγου κ. Δέσποινα Αγαθού-Κριεζή «ένας λαός που διατηρεί ζωντανή τη μνήμη του παρελθόντος είναι ένας λαός που έχει μέλλον».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Βαρράς, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, ο αντιδήμαρχος Μολάων Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ηθικοχριστιανικού συλλόγου Συκέας Σπύρος Αβδουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Νικολινάκος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Συκέας  Γεώργιος Σαργκάνης, η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ο πρόεδρος του ελαιουργικού συνεταιρισμού Παναγιώτης Ζουμπουλάκης, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Συκέας -Μεταμόρφωσης Κατερίνα Μούμου, ο εκπρόσωπος του αθλητικού συλλόγου Συκέας «Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» Πανάγος Γιαννακόπουλος, ο γιος του αείμνηστου Νικολάου Αβδούλου Μιχάλης Αβδούλος, ο υπεύθυνος της ηλεκτρονικής εφημερίδας «monemvasianews.gr – η Φωνή της Μονεμβασίας» Γεώργιος Βουνελάκης, μέλη του συλλόγου και πλήθος κόσμου.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.