Εκπαιδευτικές δραστηριότητες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας

Η Εφορεία Αρχ/των Λακωνίας, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», προγραμματίζει εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην Σπάρτη, στον τρίκογχο ναό στην οδό Άγιδος και στο χώρο του αρχαίου θεάτρου, στον λόφο της Ακρόπολης.

Πέμπτη 26/5/2022: «Τα άνθη της πέτρας», στον τρίκογχο ναό στην οδό Άγιδος

Στη διάρκεια της δράσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν για το πως το φυσικό περιβάλλον ερμηνεύεται από τη βυζαντινή γλυπτική μέσα από τις φυτικές διακοσμήσεις, να παρακολουθήσουν βήμα –βήμα την εργασία ενός μαρμαροτεχνίτη και να ενημερωθούν για την συντήρηση των γλυπτών, με τη βοήθεια αρχαιολόγου και συντηρητών της ΕΦ.Α.ΛΑΚ. Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας (Δ –ΣΤ) και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στο ευρύ κοινό.

  • Απαραίτητη είναι η τηλεφωνική προσυνεννόηση (τηλ. επικ. ΕΦΑΛΑΚ:27310-25363– Γ. Κατσουγκράκη, αρχαιολόγος).

Παρασκευή 27/5/2022: «Άνοιξη στο Θέατρο», στο χώρο του αρχαίου θεάτρου, στον λόφο της Ακρόπολης, σε συνεργασία με την Πνευματική Εστία Σπάρτης και με την στήριξη του Nομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει περίπατο στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης και στο θέατρο της αρχαίας Σπάρτης, με θεματικές ξεναγήσεις από αρχαιολόγους της ΕΦ.Α.ΛΑΚ. και παρουσίαση εποπτικού υλικού, με απεικονίσεις του θεάτρου σε έργα περιηγητών και στην τέχνη. Στο πλαίσιό της θα παρουσιαστεί στο κοινό και το εν εξελίξει έργο αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου. Οι περιηγήσεις θα ξεκινούν από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου στις 10:00, 11:30, 13:00 και στις 18:00. Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν σε ομάδες των 15 ατόμων (μέγιστος αριθμός).

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Last modified on Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 13:06

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.