Σύλλογος Γονέων Τριτέκνων Οικογενειών Ν. Λακωνίας ¨Οι λάκωνες¨: ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Δύο εξαιρετικοί γιατροί κάλυψαν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων Τρίτεκνων Οικογενειών Νομού Λακωνίας «Οι Λάκωνες» σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος τους Δήμου Σπάρτης, τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας και το παράρτημα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης.  Ο ιατρός Δρ. Δημήτριος Κρητικάκος, χειρούργος οφθαλμίατρος έθεσε τις ηλικίες και τις χρονικές στιγμές όπου ο γονέας θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να επισκεφτεί τον οφθαλμίατρο είτε προληπτικά είτε για να προλάβει παθήσεις οι οποίες μπορεί να αποβούν μη ανατρέψιμες, ενώ στο τέλος της ομιλίας του έδωσε καίριες συμβουλές αποτροπής τραυματισμών των μικρών παιδιών στα μάτια.

Η παιδίατρος Δρ. Μαριανέλλα Σαλαπάτα, έκανε μια σοβαρότατη παρουσίαση των κινήσεων και των πράξεων όπου ένας ενήλικας θα πρέπει να εφαρμόσει σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες που ενδεχομένως θα πρέπει να προβεί ώστε να σώσει ένα βρέφος ή ένα παιδί.

Τα δύο θέματα ήταν άκρως ουσιαστικά και οι παρουσιάσεις των δύο ιατρών κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού το οποίο αποτελείτο από ιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές, γονείς και παιδιά και σύσσωμη την ακούραστη ομάδα του Ερυθρού Σταυρού.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι δύο αντιπεριφερειάρχες για την Λακωνία κ.κ. Νίκων Τζινιέρης και Θεόδωρος Βερούτης.  Κλήση για ευαισθητοποίηση στα μέλη των τρίτεκνων οικογενειών απεύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τρίτεκνων Λακωνίας κ. Γεώργιος Οικονομάκης, αναφέροντας την κρισιμότητα της στήριξης τους ως πολυμελών πλέον οικογενειών με ιδιαίτερα βεβαρημένες υποχρεώσεις σε μία κοινωνία με έντονο δημογραφικό πρόβλημα.  Τέλος ανακοινώθηκε η διοργάνωση του πρωτοχρονιάτικου χορού του συλλόγου τρίτεκνων στο κέντρο Κεφαλάρι στον Αγ. Ιωάννη το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων μέσω της διασκέδασης και της ανταλλαγής ευχών για τη νέα χρονιά.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον κ. Ιάκωβο Νικολόπουλο με το κατάστημα Τρόπικαλ όπου ομόρφυνε το πάνελ των ομιλητών με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.  Με την ευκαιρία της ημερίδας μοιράστηκαν στην είσοδο τα παραμύθια και τα dvd καθώς και οι εικονογραφημένες οδηγίες για την προφύλαξη των μικρών παιδιών όπου η βουλευτής κα Έλενα Ράπτη είχε παραδώσει στο σύλλογο σε προηγούμενη επίσκεψή της.  Τα ημερολόγια του Συλλόγου Τρίτεκνων, τα παραμύθια, τα dvd’s και οι εκπτωτικές κάρτες των super market ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ και ΚΡΗΤΙΚΟΣ διατίθενται κάθε Τρίτη από τις 17:00 έως τις 18:30  στα γραφεία του συλλόγου στην οδό Βρασίδου 127 στην Σπάρτη.  Πληροφ.  69 777 19 682

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.