Αθάνασιος Δαβάκης: Η επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ απαιτεί ψυχραιμία και προσεκτικά βήματα

Με αφορμή δημοσιεύματα και ανακοινώσεις που αφορούν στην επαναλειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) εντός του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) στη Σπάρτη, ο βουλευτής Λακωνίας και πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε:

Διάβασα τα δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις σχετικά με την επαναλειτουργία του ΚΕΝ στο ΚΕΕΜ το «προσεχές καλοκαίρι».

Όπως συζήτησα με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, κατά την πιο πρόσφατη συνάντησή μου με αυτόν (28 Νοεμβρίου 2022), η επαναλειτουργία του ΚΕΝ στο ΚΕΕΜ βρίσκεται στο στάδιο της επιτελικής σχεδίασης με πιο πιθανό σημείο επαναλειτουργίας την ΕΣΣΟ του προσεχούς Μαΐου.

Καθώς, όμως, δεν έχουν ακόμη ληφθεί επισήμως οι τελικές αποφάσεις και εκκρεμούν ακόμη κάποια στάδια στη διαδικασία, μεταξύ των οποίων και η πολιτική απόφαση, επέλεξα όλο αυτό το διάστημα να μην προχωρήσω σε αναλυτικές ανακοινώσεις, που μάλιστα να περιέχουν και ημερομηνίες. Ο λόγος είναι απλός και προσδιορίζεται από τη σχέση μου με την πολιτική και φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων όλα αυτά τα χρόνια και από την εμπειρία μου ότι οι θριαμβολογικές ανακοινώσεις για δημιουργία εντυπώσεων μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις, παλινδρομήσεις και αναβολές.

Στο πλαίσιο αυτό και αντιλαμβανόμενος τον αναμενόμενο ενθουσιασμό όλων, θα συνιστούσα ψυχραιμία και υπομονή για λίγο ακόμη καιρό. Η επαναλειτουργία του ΚΕΝ στο ΚΕΕΜ έχει δρομολογηθεί. Οι προσπάθειες που έχουμε καταβάλει θα αποδώσουν και έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση θα αποφασίσει την επαναλειτουργία του ΚΕΝ στο ΚΕΕΜ για νεοσυλλέκτους από όλα τα Όπλα και όλα τα Σώματα του Στρατού Ξηράς.

Last modified on Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 16:03

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.