Εκπρόσωπος του Νομού Λακωνίας στην κλειστή συνάντηση Πρωθυπουργού με βουλευτές Πελοποννήσου στην Τρίπολη ο Νεοκλής Κρητικός

Τη Λακωνία εκπροσώπησε ο Νεοκλής Κρητικός, στην κλειστή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους βουλευτές της Πελοποννήσου στην Τρίπολη, εκπροσώπησε ο Νεοκλής Κρητικός. Στην περιεκτική και συνάμα πολύ σημαντική αυτή συνάντηση, οι βουλευτές εξέθεσαν τα βασικά προβλήματα των περιοχών τους.

Ο κ. Κρητικός ανέφερε στον Πρωθυπουργό τα παρακάτω ζητήματα, που απασχολούν το Νομό Λακωνίας:

1. Το αυξημένο ενεργειακό κόστος στην παραγωγή και στη μεταποίηση, πρόβλημα το οποίο γίνεται έντονο ειδικά τώρα στην ελαιοκομική περίοδο και τη λειτουργία των ελαιοτριβείων. 

2. Το ζήτημα των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους της Ανατολικής Μάνης και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους κατ' επάγγελμα αγρότες, τους οποίους δεν κατέγραψε το δορυφορικό σύστημα "Κοπέρνικος", καθώς και την αναμονή των μη κατ' επάγγελμα αγροτών να αποζημιωθούν.

3. Έγινε εκ νέου αναφορά στο ζήτημα που ανέκυψε με την εξέλιξη των εργασιών στα Σπήλαια Διρού και στη σημασία που μπορούν να διαδραματίσουν για την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, τον ευχαρίστησε προσωπικά για την ανακοίνωση της ίδρυσης Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη. Είναι μια απόφαση, η οποία αναγνωρίζει στην ουσία την προσφορά της περιοχής στην ελληνική ναυτοσύνη και την ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας. Άλλωστε, πάρα πολλοί Βατικιώτες έχουν στελεχώσει τα ελληνικά πλοία.

Αξιοσημείωτο, είναι πως ο Πρωθυπουργός στην ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης ανέφερε, ότι βασικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση των οδικών δικτύων και η διασφάλιση της επάρκειας σε νερό μέσω της διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Έκανε μνεία, επίσης και στην απόφασή του να μην επιτραπεί η ανάπτυξη ΑΠΕ όπου εμποδίζεται η οικιστική ζωή και διαταράσσεται η ισορροπία του περιβάλλοντος.

Με εκτίμηση

Νεοκλής Δ. Κρητικός

Βουλευτής Ν. Λακωνίας

Νέα Δημοκρατία

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (2)

Last modified on Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 19:56

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.