Print this page

Συνάντηση Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Λακωνίας με την αστυνομία

Νοεμβρίου 27, 2022 0

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Μετά από πρωτοβουλία της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λακωνίας , κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής , επισκέφτηκε  την Αστυνομική Διεύθυνση του νομού όπου συνομίλησε κατά σειρά με το Δ.Σ. της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Λακωνίας καθώς και τον αστυνομικό Διευθυντή του νομού κ.κ. Τσιγαρίδη Βασίλειο.

Το βασικότερο πρόβλημα που προέκυψε από την συζήτηση με την αντιπροσωπεία των αστυνομικών υπαλλήλων είναι πως η υποστελέχωση των δυνάμεων στο νομό μας , επιδεινώνεται ραγδάια τα τελευταία χρόνια , καθιστώντας πολύ δύσκολο το έργο των «μάχιμων» αστυνομικών.

Η κομματικοποίηση και η φαυλοκρατία συντηρούνται και στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ. από την κυβέρνηση της Ν.Δ. αρχικά εις βάρος των ευσυνείδητων αστυνομικών και ύστερα είς βάρος του πολίτη .

  • Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου απέσπασε 8 αστυνομικούς υπαλλήλους από τις δυνάμεις της Λακωνίας ,για την καθημερινή φρούρηση της εξοχικής κατοικίας του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου στη Μάνη από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
  • Από τις έκτακτες μεταθεσεις  ,που σκοπό έχουν να καλύψουν έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν , η Διεύθυνση της Λακωνίας ενισχύθηκε με 2 υπαλλήλους που μάλλον θα άρουν, όπως το παρελθόν ,την μετάθεση τους.
  • Τα περιφερειακά Α.Τ. του νομού Λακωνίας μαστίζονται από την λειψανδρία αφού σε πολλές περιπτώσεις με το υφιστάμενο προσωπικό δεν μπορούν να στελεχώσουν περιπολία.
  • Καμιά κουβέντα από τις τελευταίες κυβερνήσεις, για το διαχρονικό αίτημα της αναγνώρισης του επαγγέλματος ως ανθιυγεινού & επικίνδυνου και της επιδότησης αυτού.
  • Ο βιοπορισμός των αστυνομικών είναι πολύ δύσκολος , με συνέπεια πολλοί να επιλέγουν εθελοντικά το οικονομικό κίνητρο της απόσπασης σε νησιά,Hot Spots και ΚΥΤ επιδεινώνοντας την λειψανδρία στην υφιστάμενη Διεύθυνση .
  • Στην επίκαιρη μάχη όλης την κοινωνίας απέναντι στην ενδοοικογενειακή βία,δε φτάνουν οι τηλεεκπαιδεύσεις και τα επιφανειακά σεμινάρια για 1 αστυνομικό σε κάθε τμήμα. 

Είναι ημίμετρα που παρά την διαφήμιση του αρμόδιου Υπουργού ,επιφορτίζουν κι άλλο το υφιστάμενο προσωπικό και δεν αποφέρουν αποτέλεσμα  . 

  • Η αύξηση της μικροεγκληματικότητας στο νομό Λακωνίας αποτέλεσε κοινή διαπίστωση και παρόλο την αποτελεσματική αντιμετώπιση από τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις , στην αύξηση αυτή  συντελεί το χαλαρό ποινικό πλαίσιο που θεσμοθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ ,και δεν άλλαξε με την παρούσα κυβέρνηση ,παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες.
  •  Περισσότεροι από  8000 αστυνομικοί φρουρούν σήμερα πολιτικούς (ενεργούς & πρώην) , επιχειρηματίες,δημοσιογράφους ,καναλάρχες και VIPs . 

πχ ο κ.Μένιος Βουρθιώτης φυλάσσεται από  4 αστυνομικούς.

 

Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά επέφερε τις ουσιαστικότερες τομές για την εύρυθμη & ομαλή λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. και όπως ψήφισε υπέρ της αρχής  το τελευταίο Ν/Σ για την αστυνομική εκπαίδευση, ποτέ δεν θα στήσουμε μικροπολιτικά παιχνίδια με κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών .

Έχουμε καταθέσει στον δημόσιο διάλογο και στην Βουλή την αναγκαιότητα σύγκλισης ενός Εθνικού Σχέδιου Δράσης που θα εμπλέκει όλα τα αρμόδια υπουργεία για την πάταξη των ραγδαίως αυξανόμενων μορφών εγκληματικότητας : της παιδεραστίας, της ενδοικογενειακής βίας, των γυναικοκτονιών, του ηλεκτρονικού εγκληματος.

 

Απαιτούνται άμεσες & ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα αποκαταστήσουν τον σεβασμό ,την αξιοκρατία & τον επαγγελματισμό μέσα και έξω από την Ελληνική Αστυνομία.

 

ΠΑΣΟΚ ΛΑΚΩΝΙΑΣ