Print this page

Στη Μαδρίτη για την 68η ετήσια σύνοδο της ΚΣ ΝΑΤΟ ο Δαβάκης

Νοεμβρίου 21, 2022 0

Σειρά παρεμβάσεων και συναντήσεων πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της φετινής, 68ης, ετήσιας συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (ΚΣ ΝΑΤΟ) στη Μαδρίτη, στην οποία συμμετείχε ως αναπληρωτής επικεφαλής της ελληνικής αποστολής.

Ο Λάκωνας βουλευτής έλαβε μέρος στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας, της οποίας είναι μέλος, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν θέματα όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η στρατηγική της Συμμαχίας για την άμυνα και την αποτροπή, η καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, η κυβερνοασφάλεια, οι σχέσεις με την Κίνα κ.ά.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Δαβάκης έθεσε ερωτήματα στην παρευρισκόμενη υπουργό Άμυνας της Ισπανίας, Margarita Robles, σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της χώρας της που έχουν συμβεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, γεγονός που την οδήγησε στην αύξηση του συναγερμού στο επίπεδο 3 της κλίμακας κυβερνοαπειλών. Επίσης, μετά την εξαιρετική εισήγηση του Αμερικανού βουλευτή Rick Larsen, σχετικά με τη κατάσταση στην Ουκρανία, ο κ. Δαβάκης του έθεσε ερωτήματα σχετικά με τα στρατηγικά συμπεράσματα που η Δύση πρέπει να εξάγει από όσα έχουν συμβεί από την ρωσική εισβολή του Φεβρουαρίου 2022 και μετά, καθώς και για το πώς επηρεάζονται οι στρατηγικοί υπολογισμοί της Κίνας, όσον αφορά το θέμα της Ταϊβάν, από την αντίδραση της Δύσης στις ρωσικές ενέργειες. Από τη συζήτηση που ακολούθησε ανέκυψε το συμπέρασμα ότι σε τέτοιες κρίσεις μεγάλη σημασία μεταξύ άλλων έχει η ταχύτητα της αντίδρασης των δυτικών κρατών και των διεθνών θεσμών, κάτι που – όπως υπογράμμισε ο Λάκωνας βουλευτής – είναι χρήσιμο να έχουν υπόψη τους οι Σύμμαχοί μας σε περίπτωση νέων κρίσεων.