Print this page

Μενδώνη και Νίκας έχουν αποδείξει ότι δεν συμβάλλουν στην ανάδειξη έργων πολιτισμού στην Πελοπόννησο

Αυγούστου 10, 2022 0

Οι συχνές επισκέψεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας. Λίνας Μενδώνη συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη κ.Νίκα έχουν αποδείξει ότι δεν συμβάλλουν στην ανάδειξη έργων πολιτισμού στην Πελοπόννησο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση με αφορμή την επίσκεψη της κας. Μενδώνη στο χώρο που εκτελούνται εργασίες στην τουριστική επένδυση «Kilada Hills» στην Αργολίδα προκειμένου να λυθούν προβλήματα καθυστερήσεων που έχουν προκύψει από την ύπαρξη αρχαιοτήτων, ο κ.Νίκας επιστρατεύοντας τη γνωστή προπαγάνδα του προσπάθησε να παρουσιάσει την υπηρεσιακή αυτή επίσκεψη ως δήθεν πολιτικό ενδιαφέρον εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής.

Η παρουσία του κ.Περιφερειάρχη, η οποία αποκαλείται στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως «αυτοψία» και αφορά μία ιδιωτική τουριστική επένδυση, με τι  τρόπο άραγε θα μπορούσε να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει με την αρχαιολογική υπηρεσία;

Αξίζει να σημειωθεί πως το ψέμα και η προπαγάνδα του κ.Νίκα συνεχίστηκε χωρίς όριο αφού με το ίδιο δελτίο τύπου μας ενημέρωσε για την επίσκεψη και την «αυτοψία» που πραγματοποίησε μαζί με την κα.Υπουργό στο εμβληματικό μνημείο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ερμιόνη, ο οποίος έχει θεμελιωθεί πάνω από τον αρχαίο ναό της Δήμητρας.

Επειδή όπως έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερα το τελευταίο καιρό ο κ.Νίκας χαρακτηρίζεται από «απώλεια μνήμης», οφείλουμε να τον ενημερώσουμε ότι με την απόφαση με αριθμ. πρωτ.4415/24/12/2012 (με ΑΔΑ: Β4ΜΓ7Λ1-Κ40) του Πέτρου Τατούλη εντάχθηκε η πράξη «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ, Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ», προϋπολογισμού 270.000€ στο ΕΣΠΑ.

Το έργο ολοκληρώθηκε πλήρως στο σύνολο του φυσικού του αντικειμένου (στο 100%) όπως προκύπτει από την με αριθμ.πρωτ.4396/12/01/2017 (με ΑΔΑ: ΩΞΦ57Λ1-Ω6Ι)  απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας, υπεύθυνης για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ.

Αντί λοιπόν ο κ.Περιφερειάρχης εδώ και τρία χρόνια να αναζητήσει ευθύνες από το Υπουργείο Πολιτισμού για τη μεγάλη καθυστέρηση και τη μη ολοκλήρωση των μελετών (για τα ευρήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του ανωτέρω έργου) έτσι ώστε να δημοπρατηθούν έργα για την ανάδειξη των ευρημάτων στον αρχαίο ναό της Δήμητρας, περιορίζει το ενδιαφέρον του στην επίσκεψη-«αυτοψία» προκειμένου να αποτυπωθεί από το φωτογραφικό φακό.

Υγ. Πλησιάζει ο καιρός όπου τόσο η κα.Μενδώνη θα αποτελεί θλιβερή ανάμνηση για το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και ο κ.Νίκας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.