Αργειτάκος: "Παρακολουθούμε με λύπη και αγανάκτηση,το απίστευτο ρεζιλίκι του Δ. Σπάρτης" VIDEO-IONIAN

Φεβρουαρίου 14, 2022 0

Εδώ και 12 ημέρες παρακολουθούμε με λύπη και αγανάκτηση, τα γεγονότα που ακολούθησαν τις απαράδεκτες και τραγικές αναφορές του κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, με την παραίτηση του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανού, τη διαγραφή του κ. Δούκα από το κυβερνών κόμμα και το απίστευτο ρεζιλίκι του Δ. Σπάρτης σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας και τις σατιρικές εκπομπές.

Η παράταξη μας, πιστή στις αρχές της, υπέβαλλε άμεσα αίτημα για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Σπάρτης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11-02-2022, στο οποίο ζητήσαμε την οικειοθελή παραίτηση του κ. Δούκα, αίτημα που όμως δεν έγινε αποδεκτό. Στη συνεδρίαση αυτή ο κ. Δούκας, σαν Δρ. Τζέκιλ, έκανε προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης "άνοιγμα" για βοήθεια, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 02-02-2022, ως άλλος Μίστερ Χαίντ, ακούστηκε στο μικρόφωνο να μας υβρίζει χυδαία.

Εμείς ως παράταξη, σεβόμενοι τόσο τους πολίτες που μας στηρίζουν, όσο και τους εαυτούς μας, αντιδράσαμε και από την πρώτη στιγμή αποφασίσαμε να απέχουμε από τα όργανα του Δήμου (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής). Έτσι και σήμερα δε θα συμμετέχουμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2022, αφενός μεν ως αντίδραση για την απαξίωση μας ως εκπροσώπους των δημοτών του Δήμους μας, αφετέρου δε γιατί είμαστε ένας από τους τελευταίους, αν όχι ο τελευταίος Δήμος της χώρας ΧΩΡΙΣ εγκεκριμένο Προϋπολογισμό για το 2022.

1) Η κυρία Πρόεδρος μετά τη διαπίστωση της μη απαρτίας, συνέχισε να ομιλεί και στη επάνω στη σύγχυση της, είπε παρατύπως πως αναβάλλεται η συνεδρίαση του ΔΣ.

2) Έδωσε τον λόγο στον κ. Δούκα κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας του ΔΣ (άρθρο 7, παρ.2)

3) Ο κ. Δούκας θλιβερός και ζαλισμένος, έφτασε σε σημείο να κατηγορήσει προσωπικά τον κύριο Αργειτάκο ότι καταψήφισε το ΣΔΙΤ (σε σχέση με τη Σκάλα), ενώ ο κ. Αργειτάκος, αμέσως μόλις το αντιλήφθητε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δήλωσε πως είναι υπέρ του ΣΔΙΤ και στη συνέχεια εξέδωσε δελτίο τύπου. Σήμερα παραβρέθηκε στην έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου στη Παλαιόχουνη Αρκαδίας, που έγινε η έναρξη της μεταβατικής διαχείρισης απορριμμάτων. Ο κ. Δούκας που το άκουσε, ψήφισε παρών. Τον καλύπτει ;

4) Ο κ. Δούκας έφτασε σε σημείο να μιλήσει για ντροπή! Για ντροπή! Ποιός; Η ντροπή της ντροπής;

5) Με περίσσιο Θράσος είπε ότι με τη μη συμμετοχή και μη ψήφιση του Προϋπολογισμού κινδυνεύει ο Δήμος.

Επ αυτού εμείς επισημαίνουμε:

α) Ο Δήμος κινδυνεύει με την παραμονή του κυρίου Δούκα στο τιμόνι του Δήμου.

β) Ο κ. Δούκας ως πρώην υφυπουργός των Οικονομικών, είχε σχέση με τον προϋπολογισμό του κράτους. Δεν είναι σε θέση ως πολιτικός προϊστάμενος του Δήμου, να συντάξει τον προϋπολογισμό του έτους 2022.

γ) Σε καμία περίπτωση δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο το Δήμο με την αναβολή.

Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.