«Ημερίδα για την Ενδοοικογενειακή Βία» από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Την Κυριακή 18/12 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού κέντρου Σπάρτης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής-ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Λακωνίας για την ενδοοικογενειακή βία & την εγκληματικότητα .

Ομιλητές ήταν οι : 

  1. Θανάσης Κατερινόπουλος ( Ταξίαρχος ε.α. ΕΛ.ΑΣ., επίτιμος πρ.αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ., Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ) &
  2. Ρωξάνη Μπέη ( δικηγόρος , δημοτικός σύμβουλος δ.Αθηναίων , πολιτικό συμβούλιο ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ) 

Τονίστηκε η ραγδαία αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας που παίρνει διαστάσεις μάστιγας για την σύγχρονη ελληνική κοινωνία . Το 39,7% των Ελληνίδων έχει πέσει θύμα βίας έστω μία φορά  . Ηδη μεχρι τον Σεπτέμβριο του ΄22 έχουν καταγραφεί 7700 περιστατικά για το τρέχον έτος εκ των οποίων ο πραγματικός αριθμός τρομάζει ,αφού τα περισσότερα δεν καταγράφονται.Παράλληλα μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 22 γυναικοκτονίες που οι περισσότερες  εξ΄αυτών αποτελούν την κατάληξη επανειλλημένης άσκησης βίας στο θύμα. Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν έχει σταθεί με σοβαρές πολιτικές απέναντι στο θέμα .

Για όλα τα παραπάνω το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Δράσης που συμπεριλαμβάνει συναρμόδια Υπουργεία και Φορείς όπως το Υπουργέιο Παιδείας ,το Υπουργείο Δικαιοσύνης , η Γενική Γραμματεία Ισότητας. 

Αμέσα ζητάμε αλλαγή/ενίσχυση του νομικού πλαισίου και ταχύτερες διαδικασίες απονομής Δικαιοσύνης ώστε οι γυναίκες να αισθάνονται ασφάλεια και να καταγγέλουν τον θύτη .

Τα ημίμετρα του Υπουργείου Προ.Πο. με ερασιτεχνικές εκπαίδευσεις 1 αστυνομικού υπαλλήλου ανά Τμήμα ,δεν αποδίδει. Απαιτείται η άμεση πρόσληψη κοινωνικών λειτουργών ,ψυχολόγων και ειδικών σε κάθε Αστυνομικό Τμήμα ,Δήμους, Σχολεία και κοινωνικές δομές .

Φτάνει πια με την κουλτούρα της Καταστολής . Ας υιοθετήσουμε την κουλτούρα της Πρόληψης.

ΝΕ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΣΟΚ3 ΠΑΣΟΚ6

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.