Επιστρέφει η εμποροπανήγυρης Μυστρά, μετά από δύο χρόνια

Από τις 27 Αυγούστου και έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2022, η εμποροπανήγυρης του Μυστρά, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω των περιοριστικών μέτρων covid, θα ανοίξει τις πύλες της, για να υποδεχθεί θερμά τους χιλιάδες επισκέπτες, που συρρέουν κάθε χρόνο.

Η ιστορία της εμποροπανήγυρης ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 1950, οπότε λειτουργούσε ως ζωοπανήγυρη και πραγματοποιείται στην μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Δεκάδες έμποροι και μικροπωλητές, πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού των παραγωγών, των εμπόρων, του πολιτισμού και της παράδοσης, δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες, να αγοράσουν τα προϊόντα τους, να γευτούν την παραδοσιακή γουρουνοπούλα, τους λουκουμάδες και να διασκεδάσουν με τα παιχνίδια, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Καστροπολιτείας του Μυστρά.

Επιπλέον φέτος, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν, για πρώτη φορά, πολιτιστικές εκδηλώσεις και μουσικές βραδιές, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί και έκθεση τοπικών προϊόντων, υπό την επιμέλεια του Δικτύου Συνεργασίας για την Ανάπτυξη των Δήμων Σπάρτης & Ευρώτα.

Ραντεβού λοιπόν στις 27 Αυγούστου !

Από το Γραφείο Δημάρχου

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.