Σε απόλυτο φιάσκο μετατράπηκε το επικοινωνιακό «σόου» του κ.Νίκα με τον αγροτικό κόσμο της Πελοποννήσου.

Φεβρουαρίου 05, 2023 0

Σε απόλυτο φιάσκο μετατράπηκε το επικοινωνιακό «σόου» του κ.Νίκα με το οποίο προσπάθησε  να αναδείξει το δήθεν ενδιαφέρον του για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Πελοποννήσου.

Ο κ.Περιφερειάρχης προσκάλεσε τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο στη συνάντηση που πραγματοποίησε με εκπροσώπους των αγροτών παρουσία των «αγαπημένων» του τηλεοπτικών καμερών, των υπηρεσιακών παραγόντων και του αρμόδιου για τα αγροτικά ζητήματα Αντιπεριφερειάρχη του.

Με προκλητικό θράσος σε ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη συνάντηση ως «δημιουργική συζήτηση»!

Είναι πραγματικά ντροπή ο κ.Περιφερειάρχης με κυνισμό και με προκλητικό τρόπο να αδιαφορεί πλήρως για τα σοβαρά προβλήματα των αγροτών μας και να περιορίζεται σε παραφιλολογία, εκθέσεις ιδεών, φιλοφρονήσεις, χαμόγελα και φωτογραφίες.

Ο κ.Νίκας δεν έδωσε και δεν πρότεινε καμία απολύτως λύση για τα σοβαρά προβλήματα των αγροτών μας αλλά για ακόμη μία φορά μας ενημέρωσε ότι θα επισκεφθεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προκειμένου να αναζητηθούν «λύσεις»!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ.Νίκας είναι ο Περιφερειάρχης ο οποίος καταψήφισε όλες τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορούσαν στη στήριξη των αγροτών και των προϊόντων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αποφάσεις για το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας», τη σταφίδα, τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα (καύσωνες και παγετούς) σε εσπεριδοειδή, κηπευτικά κτλ., τη μη ένταξη δικαιούχων που πληρούσαν τις προϋποθέσεις  στο πρόγραμμα νέων αγροτών κτλ.

Η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα έχει μεγάλες ευθύνες για τις αστοχίες του προγράμματος δακοκτονίας λόγω έλλειψης των απαραίτητων φυτοπροστατευτικών φαρμάκων. Η ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής επεκτείνεται και στην αδιαφορία που έδειξε για την επίλυση του πολύ σοβαρού προβλήματος που δημιουργήθηκε από την έλλειψη αγροτών γης που οδήγησε στην έντονη εμφάνιση του γλοιοσπόριου, αφού ο ελαιόκαρπος παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στα ελαιόδεντρα και η συγκομιδή του δεν έγινε στο κατάλληλο χρόνο.

Η διοίκηση της Πελοποννήσου από την Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα λίγους μήνες πριν λήξει η θητεία της χαρακτηρίζεται από απόλυτη απραξία και ανικανότητα σε ό,τι αφορά τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Ο εμπαιγμός και η προπαγάνδα συνεχίζεται χωρίς όρια. Ο κ.Νίκας γυρίζει την πλάτη του στους αγρότες μας, για να «χτυπήσει την πλάτη» στη φιλική του Κυβέρνηση, αγνοώντας ότι ο αγροτικός κόσμος της Πελοποννήσου έχει ήδη αρχίσει δυναμικούς αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που ο κ.Νίκας αμφισβητείται από κορυφαία στελέχη της παράταξης του αλλά και της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο, δημιουργεί τέτοια «σόου» μόνο για να βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Στη δίνη αυτή της πολιτικής του αγωνίας για την προσωπική του πολιτική επιβίωση, δεν δίστασε αυτή τη φορά να θυσιάσει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας από την αδιαφορία της κυβερνητικής πολιτικής και της ανύπαρκτης Περιφερειακής Αρχής.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.