Αυτοκινητοπορεία στην Σπάρτη απο τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους Σπάρτης,Ευρώτα ,Αν.Μάνης

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ (ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΕΥΡΩΤΑ,ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλες και όλοι

 Στην αυτοκινητοπορεία την Δευτέρα 23 Γενάρη στην Σπάρτη (Προσυγκέντρωση 10 π.μ στον κόμβο της νέας εισόδου Σπάρτης)

Και στην διαμαρτυρία την Τετάρτη 25 Γενάρη στην Τρίπολη στις 11π.μ στο σταθμό των τρένων.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Γενάρη στην Σπάρτη σύσκεψη των τριών Διοικητικών Συμβουλίων των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Δήμου Σπάρτης, Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης.

Το θέμα της σύσκεψης ήταν η συμμετοχή και προετοιμασία κινητοποιήσεων από αρχή γενομένης την Κυριακή 22 Γενάρη, όπως αυτή αποφασίστηκε στις 8 Γενάρη στην Νίκαια της Λάρισας από την σύσκεψη που πραγματοποίησε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ).

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Λακωνίας, χαιρετίζουν την απόφαση της ΠΕΜ και αποφάσισαν την έναρξη των κινητοποιήσεων την Δευτέρα 23 Γενάρη με αυτοκινητοπορεία στην πόλη της Σπάρτης και συμμετοχή στην Διαμαρτυρία που οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) στην Τρίπολη την Τετάρτη 25 Γενάρη.  

Διεκδικούμε:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για  όσα  προϊόντα  πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.  
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.
  • Επιδότηση που να καλύπτει το τεράστιο κόστος στις ζωοτροφές.
  • Εδώ και τώρα να δοθεί η αποζημίωση και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε όλους χωρίς προϋποθέσεις στο 100% της πραγματικής ζημιάς που υπέστησαν οι αγροτοπαραγωγοί από τον παγετό του 2022 και από την πυρκαγιά του 2021 στην Μάνη.
  • Άμεσα με ευθύνη του Κράτους αρδευτικά έργα υποδομής.
  • Να ενταχθούν άμεσα όλοι οι επιλαχόντες στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών.
  • Άμεσα το σταμάτημα των εργασιών για την δημιουργία σκουπιδοεργοστασίου στην θέση Ξηροκάμπια.

 

Εκ των Διοικήσεων 

Σπάρτη 20 Ιανουαρίου 2023

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.