Print this page

Γενική συνέλευση & αρχαιρεσίες στον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Δ.Ευρώτα

Δεκεμβρίου 01, 2022 0

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 6.30μμ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΑΛΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου του 2022, μετά από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου και το Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Σκάλα του Δήμου Ευρώτα. Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Ευρώτα, όπου αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε δημιουργία Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου στην περιοχή.

Μετά από το πολυήμερο αγροτικό μπλόκο τον Φλεβάρη του 2022 στην θέση Ξηροκάμπια του Δήμου Ευρώτα, φαίνεται ακόμα πιο αναγκαία η ανάγκη δημιουργίας αγωνιστικού Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου σε επίπεδο Δήμου, για την καλύτερη οργάνωση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων του Δήμου Ευρώτα.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Μετά από αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές τα τελευταία χρόνια, με την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής και με τις τιμές των προϊόντων μας να είναι πολλές φορές και κάτω του κόστους, δεν μας μένει άλλος δρόμος από αυτόν της διεκδικήσης και του αγώνα, για να μπορούμε να παραμείνουμε και να παράγουμε.

 Καλούμε όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους του Δήμου Ευρώτα να συσπειρωθούν στον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Δήμου Ευρώτα, ώστε από καλύτερη θέση να οργανώσουμε την πάλη μας. Μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα σε κατεύθυνση με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) και την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων (ΠΕΜ).

Η Διοικούσα Επιτροπή του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Ευρώτα καλεί τις Συναδέλφισσες και Συναδέλφους Αγρότες, Κτηνοτρόφους και Μελισσοκόμους του Δήμου Ευρώτα, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου του 2022, στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας και ώρα προσέλευσης 6.30μμ με θέμα :

 1. Γενική Συνέλευση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Ευρώτα 7.00μμ-9.00μμ

2.Αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων Οργάνων 9.00μμ

 Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η εγγραφές νέων μελών θα μπορούν να πραγματοποιούνται έως και την ημέρα πριν την έναρξη της Γενική Συνέλευσης. Ενώ η υποψηφιότητα τον μελών για τα νέα όργανα θα μπορεί να γίνεται κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης

.Διεκδικούμε:

 • Αποζημίωση στο 100% της πραγματικής ζημιάς από το χαλάζι και το παγετό των ετών 2021 και 2022 και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

• Επιδότηση στις ζωοτροφές

• Εδώ και τώρα μείωση του κόστους παραγωγής σε ρεύμα, λιπάσματα, αγροεφόδια

• Κατώτατες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα που θα καλύπτει το κόστος παραγωγής και θα αφήνει εισόδημα αξιοπρέπειας, για φθηνά και ποιοτικά προϊόντα.

• Αφορολόγητο όριο 12.000ευρω

• Καμία κατάσχεση σε κατοικίες και χωράφια βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτόφων.

• Άμεσα με ευθύνη του Κράτους αρδευτικά έργα υποδομής.

• Άμεσα το σταμάτημα των εργασιών για την δημιουργία σκουπιδοεργοστασίου στην θέση Ξηροκάμπια